<

Dressurens Venner Cup: De tre første finalehold er fundet09-07-2024 - 09:11

De første tre kvalifikationsrunder af Dressurens Venner Cup 2024 er nu afsluttet, og vi har allerede set en flot række af præstationer fra de deltagende ryttere. Cuppen er en klubholddressurkonkurrence, der afvikles over seks kvalifikationsrunder fordelt over landet samt en finale. Kvalifikationsklasserne udskrives i LA2-A og afvikles ved C-stævner og har til formål at fremme sammenholdet i dressursporten på breddeniveau. Dressurens Venner Cup afvikles i samarbejde med Ingdam's og Dansk Rideforbund.

 

Første kvalifikationsrunde: Favrskov Rideklub 5. maj

Den første kvalifikationsrunde fandt sted i Favrskov Rideklub, hvor rytterne var ivrige efter at vise deres værd på banen. Med solskin og perfekte forhold blev scenen sat for en dag fyldt med spænding og høj kvalitet i ridning.

 

Vinderholdet i første runde blev holdet fra Tørring Rideklub bestående af Rikke Højlund Eriksen med James Bond 007, Johan Hvidkjær Lehner med Lemon, Ida Winther med Nord's Cayenna og Kathrine Katholm Nielsen med Ka Douglas. Om sejren udtaler holdet:

 

"Vi er super glade for vores placering. Vi glæder os til at møde de andre hold i finalen, have en dejlig hyggelig weekend med vores teams og træner Mette Riisager og vi ser frem til en masse god ridning."

 

Se resultatet fra kvalifikationsrunden her

 

Anden kvalifikationsrunde: Holbæk Rideklub 16. juni

Næste stop for cuppen var Holbæk Rideklub, hvor vinderen af anden runde blev holdet fra Ertebjerggaard Sports Rideklub: Signe Andersen med Bryan, Mette Brandt med Absolute Vitality, Thilde Emilie Højer med Fredenshøjs Romina og Christina Ebbesen med Black Skywalker. Ertebjerggaard Sports Rideklub, som er forsvarende mester fra 2023, er dermed igen i år repræsenteret i finalen.

 

Mette Brandt fra Ertebjerggaard Sports Rideklub fortæller, at især den gode holdånd gør turneringen til noget særligt:

 

"Det har været en rigtig god oplevelse at deltage i Dressurens Venner Cup. I en sport, hvor det hele er meget individuelt og hvor vi rider meget for os selv og fokuserer på vores egen præstation, giver det bare en ekstra god stemning og sammenhold på en anden måde, når man fælles kæmper og gør det bedste, vi hver især kan. For mit vedkommende var det rigtig fedt og kunne give min uerfarne 5-års en god oplevelse, især nu det er første gang i en præmieoverrækkelse og æresrunde, som han aldrig har prøvet før. Vi glæder os til at ride finalen og til vi igen skal heppe på hinanden og mærke den gode holdånd. Og jeg glæder mig især til at se udviklingen af de forskellige heste fra kvalifikationen til finalen," siger Mette Brandt om oplevelse.

 

Se resultatet fra kvalifikationsrunden her.

 

Tredje kvalifikationsrunde: Billund Sportsrideklub 23. juni

Den tredje kvalifikationsrunde blev afholdt hos Billund Sportsrideklub, og førstepladsen i denne runde gik til holdet fra Horsens Sportsrideklub, der består af Chanette Pedersen med Fireball, Laura-Marie Krabbe med Nørhedens Glacie, Kathrine Bruun med Lertevang's Ladybird og Gitte Vikkelsø med Rådbjerg's De Hero.

 

"Vi glæder os helt vildt til at skulle ride finalen til september og ser frem til nogle hyggelige dage i Solrød. Der er noget særligt hyggeligt over det sammenhold, der er ved holdkonkurrencer," lyder det fra holdet fra Horsens Sportsrideklub.

 

Se resultatet fra kvalifikationsrunden her.

 

De næste kvalifikationsrunder i Dressurens Venner Cup afholdes i juli hos Højfyns Rideklub, Han Herreds Hestesportsklub i august og Vallensbæk Rideklub i august/september. Finalen er i slutningen af september i Solrød Rideklub, hvor alle seks vindende hold fra kvalifikationerne skal kæmpe om titlen som vinder af Dressurens Venner Cup 2024.

 

Vi ser frem til de kommende runder og ønsker alle ryttere held og lykke i deres stræben efter at nå finalen!

Gå til artikelarkivet <