< Tilbage

Træning med omtanke01-01-2009 - 11:19

Dressurudvalget er lige nu i fuld gang med at lave nye retningslinjer for træning af rideheste efter en heftig mediedebat om eliterytters træningsmetoder. 

Der skal være helt rene linjer indenfor dansk dressur, omkring hvilke træningsmetoder der er i orden og hvilke, der strider mod god hestevelfærd. Derfor har dressurudvalget under Dansk Rideforbund i denne måned haft samlet en bred kreds af interessenter til et seminar om træningsmetoder.

Formålet var at få en fælles afklaring om diverse træningsmetoder, så der på sigt kan laves egentlige retningslinjer og klare rammer for træning af rideheste med hestevelfærden i fokus. Det gælder både på bredde- og eliteniveau. 

På seminaret deltog både beridere, trænere, ryttere, stævnearrangører, dyrlæger, dressurdommere og repræsentanter fra dyrevelfærdsorganisationer, der alle fik lejlighed til at drøfte træningsmetoder og hestevelfærd sammen.  

Nu vil dressurudvalget så arbejde videre med at skabe det nødvendige grundlag og økonomi til, at der kan laves et kodeks og retningslinjer for træning af rideheste. Dette skal i sidste ende kommunikeres bredt ud til ryttere på alle niveauer.   

MIBA

< Tilbage