< Tilbage

Talenterne kommer01-10-2010 - 21:33

De er allerede lysende stjerner på den danske dressurhimmel. Til sommer får de mulighed for at levere det optimale ridt, når Broholm Gods på Fyn åbner banerne for dressur på højeste niveau ved Europamesterskaberne.

Af Michelle Bager

De danske talenter har gennemgået en fantastisk udvikling de seneste år og hører til blandt verdens bedste. Nu får de tilmed hjemmebanefordelen, når der til sommer skal afvikles EM i dressur for junior- og ungryttere. 

- Vi er stolte af, at EM i dressur for junior- og ungryttere kommer til Danmark. Mesterskabet er vigtigt for, at vi kan fortsætte den udvikling, som gennem de seneste mange år har buldret gennem dansk dressursport. Så der er ingen grund til at stoppe op nu – tværtimod er det vigtigt, at vi fortsætter med at gøde den stærke talentmasse, vi har i Danmark, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

Fokus på talenterne

Netop de unge, ambitiøse talenter har sat deres tydelig præg på den internationale dressurscene i 2010. Ved EM i dressur blev det til en bronzemedalje for holdet, der bestod af Anna Kasprzak/Blue Hors Future Cup, Rikke Bøllingtoft/Finale, Camilla Orloff/Utah, Anne-Kathrine Elkjær Holm/Bernstein. Også individuelt fik Danmark en bronzemedalje, da Anna Kasprzak/Blue Hors Future Cup markerede sig. 

Juniorerne kan også være med

Igen blev det til en bronzemedalje ved selv samme EM, men denne gang var det juniorernes tur til at indtage podiepladserne. Dette år bestod holdet af Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy, Nanna S. Merrald/Millibar, Cecilie S. Madsen/Laurentius, Christina Møller/Wizard of Oz.Men også individuelt var Danmark med helt fremme, da Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy snuppede to sølvmedaljer. 

Cathrine Dufour hædret med talentpris

Efter de gode resultater var det fuldt fortjent, at Cathrine Dufour ved JBK Horse Show fik tildelt den årlige talentpris. Hvert år uddeler JBK Horse Shows en talentpris til en ung rytter, der i årets løb har udmærket sig. Søndag d. 24 oktober tilfaldt prisen, der blev uddelt i samarbejde med Tjørnehøj Mølle, den unge dressurrytter Cathrine Dufour. Foruden hæderen består prisen af en vandrepokal, et sølvfad og 15.000 kroner.

< Tilbage