< Tilbage

EM i dressur og spring på dansk jord i 201301-11-2010 - 21:39

November begynder med en stor og god nyhed for dansk ridesport. Det er nemlig netop blevet afgjort, at EM i dressur og springning afvikles i Herning i 2013. Der har tidligere været afholdt EM i dressur i Danmark, men fordi der denne gang også er springning med, bliver det den største ridesportsbegivenhed nogensinde i Danmark.

Af Michelle Bager

Danmark fik tildelt mesterskabet på det internationale rideforbund FEI’s generalforsamling i Taiwan. Her var de oppe mod både Tyskland og Holland. 

Mesterskaberne afvikles den 21. – 25. august 2013. Det er JBK Horse Shows, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund, der har arbejdet sammen om det bud, der har sikret, at Herning bliver værtsby for det dobbelte europæiske mesterskab. 

Dansk jubel i Taiwan

Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand er til FEI’s generalforsamling i Taiwan, hvor bestyrelsen netop har besluttet at tildele Danmark mesterskaberne.

- Vi er så glade. Det her giver os mulighed for, at samle de to mesterskaber under rammer, der ikke er set tidligere i ridesporten. At vi kan afholde mesterskaberne i Danmark i 2013, er lykkedes i kraft af et professionelt og visionært samarbejde mellem JBK Horse Shows, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund – kun ved at løfte i flok, kan vi nå nye højder for sporten, siger Ulf Helgstrand.

En ridesportsevent i særklasse

At skabe en ridesportsbegivenhed i verdensklasse kræver de bedste forhold – ikke kun for publikum, men også for udøverne. Det er nemlig altafgørende for arrangørerne, at ryttere og heste sikres de bedste rammer, så de kan præstere ridesport i verdensklasse på dansk grund.

- Det er intet mindre end fantastisk. At Danmark bliver vært for EM i dressur og springning er et stærkt symbol på den massive udvikling, som dansk ridesport har gennemgået de seneste år, der har resulteret i VM-medaljer i dressur i 2006, OL-bronze i dressur i 2008 og dansk sejr i Promotional League-finalen i 2010, der giver adgang til superligaen i springning. Udviklingen symboliseres også gennem vores talentarbejde, som har resulteret i stribevis af medaljer ved de internationale mesterskaber for unge de seneste år. At Danmark er med helt fremme i international ridesport stadfæstes af tildelingen af det dobbelte EM i 2013, samt at Danmark med JBK Horse Shows som arrangør er vært for EM for junior- og ungryttere i dressur på Broholm i 2011, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

< Tilbage