< Tilbage

Storslået stævne med VM-udtagelse20-10-2010 - 16:50

Det danske VM-hold viste sig i absolut topform ved det 3-stjernede internationale dressurstævne First Horse International i Bernstorffsparken. Derfor er forventningerne i top frem mod VM.

Af Michelle Bager

Det var en smuk og grøn Bernstorffspark i Gentofte, der lagde græs til ikke mindre end tre danske VM-rytteres topplaceringer i Grand Prix Kür. Publikum fik noget for pengene ved det 3-stjernede internationale dressurstævne First Horse International i Bernstorffsparken. Alligevel kunne opbakningen godt have været bedre og matchede slet ikke DM på Broholm på Fyn. Så sjællænderne må se at komme "op på hesten" når det gælder om at støtte dressursporten.

Sejr til Blue Hors

Sune Hansen red sejren hjem, mens VM-kollegerne Anne van Olst og Anne Troensegaard blev henholdsvis nr. to og tre. Hermed viser de danske landsholdsryttere stærke takter, inden de danske farver skal forsvares ved VM i Kentucky om en måned.

Generel dansk dominans i Küren

Der var ren dansk præmieoverrækkelse ved Grand Prix Kür. Alle de tre kommende danske VM-ekvipager red over 70 %. Det blev Sune Hansen på Blue Hors Romanov, der løb af med sejren efter et flot kürprogram til 74,40 %. På 2. pladsen kom Anne Van Olst på Exquis Clearwater med 73,55 %, og kun 0,05 % efter kom Anne Troensegaard og Seduc, der dermed blev nr. tre. På 4. pladsen kom Mikala Münter Gundersen på hingsten Leonberg, mens VM-reserve Sanne Henningsen og Atterupgaards Molberg tog 5. pladsen.

Solen tittede frem 

Solen skinnede under præmieoverrækkelsen, som efter landstrænerens ønske blev afholdt til fods, for at passe på de heste, der skal kæmpe for en top 5-placering i Kentucky. Præmierne blev overrakt af stævnets hovedsponsor, Flemming Parris, adm. direktør i forsikringsselskabet First Horse og H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Prinsessen skal også til VM

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein sejrede ved First Horse International i Bernstorffsparken, da hun på Digby vandt Lis Hartel Memorial International Grand Prix Special. Hun er også udtaget til at være repræsentant for Danmark, når VM afvikles i USA om en lille måned.

< Tilbage