< Tilbage

Anne van Olst dansk mester i dressur28-07-2010 - 20:11

En af landets meget erfarne dressurryttere, Anne van Olst, er ny danmarksmester i dressur 2010. Det er ikke første gang, hun får den titel. Det blev slået fast efter finalen i et yderst spændende mesterskab på Broholm.

Det blev et nervepirrende DM 2010. Bare 0,44 procent skilte Anne Troensegaard og Anne van Olst efter Grand Prix og Grand Prix Special ved Gorrissen Federspiel DM i dressur, så der var spænding til det sidste inden finalen. Det blev dog Anne van Olst, der leverede den stærkeste Kür i finalen, og hermed kom mesterskabet i hus. Anne Troensegaard blev nr. 2, mens Sune Hansen tog 3. pladsen for andet år i træk. Det var Dansk Ride Forbunds protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte, der overrakte præmierne.

Danmarks stærkeste ekvipage

Danmarksmester i dressur 2010 er altså Anne van Olst. Det blev slået fast, efter at hun på Exquis Clearwater præsterede et kür-program til 75,05 % i 3. og sidste afdeling af DM i dressur. Hermed endte Anne van Olst med et samlet resultat på 216,08 %, hvilket sikrede hende mesterskabstitlen.


- Jeg er bare så glad og stolt. Sidste år blev jeg nummer to, og det er aldrig det samme som at vinde. Jeg var klar over, at det var marginaler, der ville afgøre mesterskabet i dag, så jeg er lykkelig over, at Clearwater gik så godt, som han gjorde. Og publikum har bare været helt fantastisk i år. Det er virkelig en fed følelse, at blive Danmarksmester i sådan en kulisse, siger Anne van Olst til Dansk Ride Forbund. 

Tilfreds nummer to

Anne Troensegaard på Seduc leverede et flot kür-program, der blev belønnet med 74,00 %. Det gav et samlet resultat på 215,47 %, hvilket indbragte ekvipagen 2. pladsen. Sune Hansen og Blue Hors Romanov fik 63,90 % i küren, og med samlet 203,62 %, var 3. pladsen i hus for andet år i træk.

- Jeg er så stolt. Det er helt vildt, at jeg har fået sølv ved DM. Selvom jeg lå i front inden dagens klasse, var vi så tæt, at den mindste fejl ville blive afgørende. Men jeg er super tilfreds med sølvet – det er bare så stort, siger Anne Troensegaard.

DM afgørende for VM-billetter

Det var ikke kun er DM-titlen, der var på spil på Broholm. Landstræner Rudolf Zeilinger bruger nemlig DM som udtagelsesstævne til VM i USA til efteråret. Den endelige udtagelse sker efter det 3-stjernede internationale dressurstævne First Horse International i Bernstorffsparken den 20. – 22. august.


- Danmarksmesterskabet i dressur er scenen, hvor vore bedste ryttere skal præstere deres ypperste.  Derfor skal dommernes vurdering også være af højeste kvalitet og Dressurens Venners sponsorat muliggør, at rytterne får en international bedømmelse, siger H.K.H. Prinsesse Benedikte, formand for Dressurens Venner.

(Uddrag fra Dansk Ride Forbund)

< Tilbage