< Tilbage

Dansk World Cup-debutant blandt de ni bedste23-10-2011 - 18:31

Søndag den 23. oktober 2011 red Sidsel Johansen og Schianto deres første vesteuroperiske World Cup-serie til et kür-program, som de kun havde nået at ride igennem en enkelt gang inden konkurrencen. Alligevel endte danskeren med 71,675 % og en 9. plads i det prestigefyldte stævne ved JBK Horse Shows i Odense. 

Af Maria Evald

De er World Cup-debutanter, startede som de første og red et helt nyt og næsten uøvet kür-program. Alligevel endte 29-årige Sidsel Johansen og 12-årige Schianto e. Gribaldi og Schwadroneur med en 9. plads ud af 15 startende.

Parret red et Grand Prix kür-program med bedømmelsen 71,675 % til musikken fra operaen Carmen.

Intet irriterende lys

Arrangørerne havde i eftermiddagens dressurfinale fået styr på lysindfaldet i ridehallen til glæde for mange af de ryttere, der under gårdsdagens konkurrence bøvlede med, at deres heste blev bange for lyspletterne. 

- Jeg havde lidt problemer ved indgangen i går, men det gik meget bedre i dag, og jeg er så glad for at være kommet i finalen, fortæller Sidsel Johansen, der er tidligere rytter på landsholdet for juniorer og Young Rider. 

Udvalgt i sidste øjeblik 

- Er du klar, har du lyst, er du frisk?

Sådan lød det i telefonen fra chef d´equipe/dressurholdleder Kimi Nielsen halvanden uge tidligere. Sidsel og Schianto havde nemlig redet et flot Grand Prix-program i Olso, og holdleden gav dem nu mulighed for at deltage i World Cup-afdelingen i Odense istedet for den 3-stjernede CDI-tur.

Sidsel fik derfor travlt med at sammensætte et kür-program. Lis Kristiansen havde først musikken færdig i fredags, så Sidsel nåede kun at ride programmet igennem en enkelt gang på Schianto, inden det gik løs i eftermiddags.

- Jeg har hørt musikken igen og igen i mine høretelefoner, så jeg har øvet programmet inde i mit hoved mange gange, men kun en enkelt gang til hest. Heldigvis gik det jo meget godt, konstaterer hun.

Schianto er avlet og ejet af Jørgen og Kirsten Rosbøg fra Østykke. Parret kiggede stolt med fra tribunen.

- De var helt vildt glade og Kirsten havde tårer i øjnene bagefter, fortæller Sidsel, der har redet den 12-årige vallak i snart fire år nu. 

Til daglig har Sidsel Johansen travlt med at ride otte heste hjemme fra sine forældres midtsjællandske gård. Derudover arbejder hun to dage om ugen som miljøplanlægger i Odsherred Kommune. 

- Jeg har ingen konkrete World Cup-planer lige nu, men jeg håber naturligvis på at blive inviteret med til World Cup igen, og på den måde lægge lidt pres på de danske landsholdsryttere for en plads på holdet.

Hollandsk sejr

Vinderen af dagens FEI Reem Acra World Cup Dressage blev hollandske Hans Peter Minderhoud på IPS Tango med 79,3 %. På 2. pladsen kom tyske Helen Langenhaneberg og Responsible med 77,525 %. Svenske Tinne Vilhelmsson Silfvén og hesten Don Aurillo kom på 3. pladsen med 75,925 %. Dermed byttede top tre rytterne fra gårdsdagens 1. World Cup-afdeling placering. Her blev svenskeren nemlig nummer et, hollænderen nummer tre.

Det gik mindre godt for den anden danske ekvipage i dagens konkurrence. Jim Rasmussen og Broholms Highlight havde uro i piaffen og ind- og udridningerne til denne, hvor hesten gik i stå og til sidst sprang ud af øvelsen. Dette trak ned og ekvipagen fik 66.875%, hvilken placerede dem på anden sidste plads.

World Cup-serien slutter i april 2012 med finale i s-´Hertogenbosh i Holland. 

< Tilbage