< Tilbage

Landsholdshest til hollandsk toprytter27-10-2011 - 20:45

Stutteri Blue Hors' to topheste har fået nye ryttere. Det sker, for at hestene kan opnå de bedst mulige resultater ved de Olympiske Lege i London i 2012, skriver stutteriet på deres hjemmeside.

Af Maria Evald 

Blue Hors Romanov skal i fremtiden rides af hollandske Edward Gal, efter at danskeren Sune Hansen stoppede hos stutteriet i Randbøl tilbage i september.

Det skriver Blue Hors på deres hjemmeside.

Tredobbelt verdensmester

Gennem de sidste ti til 15 år har Edward Gal været en af verdens bedste dressurryttere. Med hestene Lingh, Gribaldi, Sister de Jeu og ikke mindst Totilas har han opnået topresultater. Medalje-cv'et tæller sejre som tredobbelt verdensmester i 2010, dobbelt europamester i 2009 og indehaver af den rekordstore score på 92,30 % i Grand Prix Kür.

Lars Petersen atter i Blue Hors-sadlen

Samtidig skal Blue Hors’ tidligere berider, Lars Petersen, i sadlen på Gredstedgaards Casmir, der netop har overstået en lang skadespause.

Lars Petersen, som bor i Wellington, Florida, var førsterytter hos Blue Hors fra 1993 til 2002. Han vandt dengang fire danmarksmesterskaber og adskillige internationale sejre på Uffe Korshøjgaard, Blue Hors Romancier, Blue Hors Don Schufro og Blue Hors Cavan, som han blev nummer to på i World Cup finalen i 2001. Lars Petersen har redet for Danmark både til EM, VM og OL.
Målet er, at ekvipagen skal kvalificere sig til det danske hold, der skal til OL i London i 2012. Det siger direktør for Blue Hors, Esben Møller:

- Vi er utrolig glade for at have indgået et samarbejde med to af verdens bedste ryttere om at ride vores to stærkeste Grand Prix-heste. Vi har altid haft som mål at have heste med til de Olympiske Lege, og vi mener, at vi med denne beslutning har skabt de bedste forudsætninger for at nå stærke resultater i London næste år.

< Tilbage