< Tilbage

Landsholdsrytter efterlyser OL-hest 27-10-2011 - 21:22

Tidligere chefberider for stutteri Blue Hors, Sune Hansen, mangler en Grand Prix-hest, efter at være blevet skilt fra sin tidligere makker, Blue Hors-hingsten Romanov.

Af Maria Evald

Hvad stiller man op, når man har kvalificeret sig til OL-landsholdet, men ikke længere har nogen hest at ride på? Man må hurtigst muligt finde en anden hest. Men er det realistisk, at Sune Hansen inden OL i august 2012 kan finde en erstatning for Blue Hors-hingsten Romanov, der ejes af hans tidligere arbejdsgiver?

- Det er nok tvivlsomt. Men man har da lov til at håbe, konstaterer Sune Hansen.

Op på hesten igen

Efter sin pludselige exit fra stutteriet i Randbøl i sidste måned, er den tidligere førsterytter allerede 'oppe på hesten' igen. Denne gang som sin egen arbejdsgiver. Fra Kirstineholm Ridecenter syd for Aarhus driver Sune Hansen nu en uddannelses- og konkurrencestald. I november og december 2011 afholder han sine første to kurser for talentfulde dressurryttere. Holdene er allerede fyldt op med i alt 24 kursister.

- Jeg glæder mig til at kunne fokusere på og få tid til at give både heste og ryttere en god uddannelse. Dressur og uddannelse af dressurheste er min passion og det er den passion, der driver arbejdet i dagligdagen, siger den 36-årige rytter.

Tilbage i toppen

Under europamesterskaberne i Rotterdam kvalificerede Sune Hansen og Romanov sig som en del af det danske landshold, der skal til OL om ti måneder. Nu er virkeligheden en anden, men drømmen om OL eksisterer stadig, understreger Sune Hansen.

- Jeg ønsker at komme tilbage til toppen af dressursporten så hurtigt som muligt. Så hvis nogle har en god Grand Prix-hest stående, som de gerne vil lade mig ride, så er jeg frisk, lyder opfordringen fra landsholdsrytteren.

Romanov mulgivis til OL

Blue Hors har netop offentliggjort på deres hjemmeside, at Blue Hors Romanov for fremtiden skal rides af den verdensberømte hollandske topdressurrytter Edward Gal. Formålet er, at Romanov sammen med sin nye rytter skal til OL - dansk flag eller ej. 

< Tilbage