< Tilbage

Nathalie skal undervise førende dressur-eksperter27-10-2011 - 20:41

Landsholdsrytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein løfter sløret for sine træningsteknikker og erfaringer med avl under det årlige Global Dressage Forum i Holland. 

Af Maria Evald

350 dressurentusiaster fra mere end 25 lande mødes søndag og mandag den 30. og 31. oktober 2011 for at diskutere, analysere og demonstrere dressurridning på højeste plan.

Her vil teori møde praksis indenfor emner som: Kan man ride Grand Prix uden kandar, og skal dressurdommere ændre deres bedømmelse af galop?

Deltagerne vil få insider-tips og tricks fra toppen af poppen indenfor dressursporten under det to døgn lange arrangement i den hollandske by Hooge Mierde.

Carl Hester og Nathalie 

En af verdens bedste dressurryttere medbringer to af sine heste. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein er en af de få eliteryttere, der rider på hjemmeavlede heste, og derfor vil hun under sin 'clinic' søndag aften også komme ind på, hvilken filosofi der ligger bag hendes succes som hesteopdrætter.

- Hun har et helt unikt drive og formår at få noget helt særligt ud af sine heste, siger dressurkommentator Charlotte Mogensen fra dressurnyheds- og avlsportalen Horse2rider.eu.

En anden stjernerytter, der giver 'clinic', er engelske Carl Hester. Han er nyslået individuel sølvmedaljetager ved europamesterskaberne i dressur, og en af favoritterne til en plads på medaljeskamlen ved næste års OL.

Foran publikum vil han undervise sin superekvipage, Charlotte Dujardin og hesten Valegro.

- I modsætning til mange af de andre topryttere har det tidligere været fremme i pressen, at Carl Hester kun rider sine heste fire gange om ugen. Det budskab bliver spændende at høre mere om, siger Charlotte Mogensen, der som en af de få udvalgte havde fået en invitation til at deltage i arrangementet som repræsentant for pressen, men har måttet melde afbud i sidste øjeblik.

Læs mere om Global Dressage Forum her.

< Tilbage