< Tilbage

Nathalie underviste dressurelite10-11-2011 - 10:03

Hensynsfuld dressurridning under Global Dressage Forum.

Af Maria Evald           

350 dressurentusiaster fra mere end 25 lande mødtes for nylig for at diskutere, analysere og demonstrere dressurridning på højeste plan.

En af hovedtalerne på det to døgn lange arrangement var landsholdsrytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Hun gjorde en god figur under sin 'clinic.' Det mener Jytte Lemkow, der er mangeårig dressurdommer og faglig skribent.

- Nathalie gjorde et utroligt sympatisk indtryk. Vi hørte om en rytter, der tager meget hensyn til sine heste og træner dem på hestevenlige vilkår. Ligesom en af Nathalies trænere, Kyra Kyrklund, har Natahalie den indstilling, at hun prøver at gøre det bedste ud af det materiale hun har til rådighed, selv om det gangartsmæssigt måske ikke helt kan leve op til den absolutte verdenselite. At ride familiens hjemmeavlede heste op til Grand Prix er den store udfordring og det sportslige mål for hende, fortæller Jytte Lemkow, der deltog i konferencen for 11. gang.

- Så jeg er lidt svær at dupere, da jeg efterhånden har hørt meget og mødt mange stjerneryttere. Alligevel må jeg sige, at der igen i år var et utrolig stort fagligt udbytte og et program af høj kvalitet, konkluderer hun.

Carl Hester imponerede

Som eksempel på en god oplevelse nævner Jytte Lemkow clinic'en med engelske Carl Hester. Han er nyslået holdguldvinder og dobbelt individuel sølvmedaljetager ved europamesterskaberne i dressur og en af favoritterne til en plads på medaljeskamlen ved næste års OL.

- Han rider ligesom Nathalie på hestenes præmisser og knokler ikke bare derud af som mange andre internationale dressurryttere gør. F.eks. træner han kun sine heste dressurmæssigt fire gange om ugen. To af ugens dage får hestene en pause fra dressurtræningen og kommer i stedet ud og rides på hårdt underlag på landevej eller i skoven, og om søndagen holder de helt fri og kommer kun på græs. Og så træner han vidtgående i let-ridning for at aflaste hestens ryg og sikre hestens løsgjorthed, forklarer Jytte Lemkow.

Foran publikum underviste Carl Hester sin superekvipage, Charlotte Dujardin og hesten Valegro.

- Carl Hester er pt. et af de hotteste navne indenfor dressursport, siger Jytte Lemkow, der har skrevet flere bøger om heste og ridning, deriblandt bogen: Dressur med Kyra Kyrklund, som i øvrigt også gav en fremragende masterclass under Global Dressage Forum i Hooge Miede den 30. til den 31. oktober 2011.

Du kan læse mere om Jytte Lemkows oplevelser fra arrangementet i december-nummeret af Ridehesten.

 

 

 

< Tilbage