< Tilbage

6. plads til Sidsel og Schianto i World Cup-kür30-11-2011 - 11:32

Mit livs oplevelse til dato. Sådan siger danske Sidsel Johansen om sit ridt ved den prestigefyldte World Cup-afdeling i Globen i Stockholm. 

Af Maria Evald

En magisk oplevelse. Sådan beskriver dressurrytteren Sidsel Johansen sit ridt i Globen i Stockholm søndag den 28. november 2011. Her red hun og 12-årige Schianto foran 7.290 publikummer deres til dato bedste Grand Prix Kür. Ridtet fik scoren 75,500 % og stående applaus fra publikum i den karakteristiske kuglerunde Stockholm-arena.

 - En oplevelse, jeg aldrig vil glemme, skriver den 29-årige rytter på sin hjemmeside.

Rytme og fantastiske travøgninger

Ved ekvipagens forrige World Cup-stævne i Odense i oktober - der i øvrigt var deres første vesteuropæiske World Cup-deltagelse - scorede de 71,675 % og en 9. plads. Denne gang gjorde de det endnu bedre og endte på en flot 6. plads i et felt på 18 dressurekvipager fra syv forskellige nationer.

Verdens førende organisation for hestesport, FEI, omtaler i en pressemeddelelse Sidsel Johansen og Schiantos ridt som en "attraktiv optræden" med "rytmte" og "fantastiske travøgninger."

1. og 2. pladsen til hjemmebaneryttere

Svenske Patrik Kittel og Toy Story vandt afdelingen med 79,475 %. Tinne Vilhelmson-Silfvén og Auriello sikrede også svensk flag på andenpladsen. Som nummer tre og fire kom de to tyske landsholdsryttere Isabell Werth og Helen Langehanenberg.

World Cup-afdelingen i Stockholm var den tredje ud af i alt ni kvalificerende afdelinger i den prestigefyldte 2011/2012 Reem Acra FEI World Cup™ Dressage serie.

Finalen vil foregå i 's-Hertogenbosch i Holland den 18.- 22. April 2012.

< Tilbage