< Tilbage

Kæmper for bronze03-08-2012 - 22:03

Det danske dressurlandshold er stadig er med helt i front efter første runde af holdkonkurrencen ved OL. 

Af Maria Evald

England og Tyskland kæmper om guldmedaljen, og efter Grand Prix’en i dag har England en samlet score på 79,407 procent, mens Tyskland ligger lige efter med 78,845 procent. Holland ligger pt. på 3. pladsen med 76,809 procent, tæt forfulgt af det danske hold med 73,845 procent. 

Det siger Rudolf Zeilinger ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund:

- Jeg er rigtig godt tilfreds med holdet. De har leveret nogle flotte resultater under meget svære forhold, hvor Anne skulle modstå presset som første rytter og alligevel leverede et rigtig flot program. At Anna som OL-debutant leverer sådan en super præstation, selvom regnen pisker ned, og publikum råber – det er helt i særklasse. Nathalie leverer også et virkelig flot program i dag, hvis vi ser bort fra to ærgerlige fejl. Vi er nummer fire nu, men bronzen er bestemt ikke uden for rækkevidde. Nu skal vi bare koncentrere os om at levere en super præstation på tirsdag. Vi tror på det.

Lige i skabet
I fredagens 2. afdeling af Grand Prix'en skulle Danmarks sidste holdrytter, den rutinerede ekvipage, Nathalie og Digby, på banen og forsvare de rød-hvide farver. Det gjorde de med et ridt til 74,924 procent, hvilket rækker til en individuel placering som nummer 13.

Selv siger Nathalie om dagens præstation:

- Jeg er rigtig godt tilfreds med vores ridt – især piaffe og passage sad lige i skabet. Digby var med mig hele vejen igennem, og jeg kunne trykke til ham, uden han lod sig distrahere. Det er rigtig ærgerligt, at vi får et par småfejl i etter-changementerne, og jeg kan ikke sige hvorfor. Men ser vi bort fra det, synes jeg vi leverer et rigtig godt program, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein til forbundet.

Raneur tændt
Danmarks fjerde ekvipage, Lisbet Seierskilde, der er med i den individuelle konkurrence, red til 69,863 procent. Det gav dem en placering som nummer 32 i klassen, hvilket ikke giver adgang til Specialen tirsdag. 

- Det var en stor oplevelse at komme ind på et så stort stadion, men Raneur gjorde ikke det hele lige nemt for mig i dag. Han var meget tændt, så det var svært at komme rundt derinde, men vi havde flere gode momenter, hvor vi fik vist vores kvaliteter. Vores formkurve i år har ellers været super, så det er lidt ærgerligt, at han bliver så påvirket i dag. Men sådan er gamet, lyder det fra Lisbet Seierskilde ifølge Dansk Ride Forbund. 

Starttider for det danske hold i tirsdagens holdfinale, der rides i den nye olympiske Grand Prix Special:

Anne van Olst - klokken 15.39 (dansk tid)

Anna Kasprzak - klokken 16.28.

Nathalie - klokken 17.04

< Tilbage