< Tilbage

4. plads til OL-hold07-08-2012 - 17:30

Dressurlandsholdet kæmpede bravt, men måtte desværre se sig slået med få procentpoint af bronzerivalen Holland. 

Af Maria Evald

- Ej, hvor ser det godt ud, lød det opløftende fra DR2's live-kommentator, berider Bjarne Nielsen, da OL-debutant Anna Kasprzak red sit olympiske Grand Prix Special-program i dressurarenaen i Greenwich Park i London under tirsdagens finale.

Med kongefamiliens bevågenhed fra de tætpakkede tribunepladser gav de tre danske landsholdsryttere den gas i 2. og sidste afdeling af den spændende dyst. Landsholdets olympiske bronzemedalje fra OL i 2008 skulle forsvares, og koncentrationen lyste da også ud af rytternes ansigter under indridningsparaden. Men trods flotte præstationer lykkedes det desværre ikke landsholdet at ride ligeså godt som konkurrentnationen Holland, der vandt bronzen med et knebent forspring, kun 3,278 procentpoint foran danskerne.

Alligevel er holdet tilfreds med resultatet i dagens olympiske Grand Prix Special-finale for hold. To af holdets tre ryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Anna Kasprzak, gik videre til kür-finalen torsdag eftermiddag.

Guld til værtsnationen
De engelske ryttere fik en samlet score på 79,979 procent og dermed guldmedaljen, mens Tyskland opnåede 78,216 procent og en sølvmedalje. Holland fik en samlet procentsum på 77,124, tæt fulgt af danskerne på 4. pladsen med samlet 73,846 procent. Bedste ekvipage i Grand Prix Specialen blev engelske Charlotte Dujardin på Valegro, der scorede 83,286 procent.

Om resultatet siger landstræner Rudolf Zeilinger:

 - Jeg er godt tilfreds med 4. pladsen i dag. Når hollænderne har vist sig at være så stærke, som de er ved dette OL med ridt til over 80 procent, så er det, selv med fejlfrie ridt, svært at blande sig i top tre. Alle tre ryttere har leveret en yderst flot indsats, og nu er målet for torsdagens kür, at både Nathalie og Anna kommer i top 10.

Tilfredshed trods spændt hest
50-årige Anne van Olst, der til dagligt bor og træner i Holland, red på banen som den første danske rytter i dagens finale. Anne er landsholdets mest rutinerede rytter og deltager i OL for femte gang. Hun satsede og red en kraftfuld ridning, der på trods af et par enkelte fejl blev belønnet med 72,063 procent og en 21. plads. Det var en højere score end i Grand Prix'en. Dog ikke nok til den individuelle kür-finale torsdag, der kun medtager klassens 18 bedste ekvipager.

- Clearwater var lidt spændt og ikke helt så koncentreret, men vi er tilfredse, sagde Olst efterfølgende på live-tv.

OL-debutant er videre
22-årige Anna Kasprzak og den 13-årige vallak Donnperignon havde vejrguderne med sig denne gang. Blandt andet flotte passager og fejlfrie galopchangementer resulterede i scoren 73,952 procent, hvilket placerer ekvipagen på en 16. plads og dermed giver adgang til kür-finalen torsdag. Om sit ridt siger Anna Kasprzak ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund:

- Jeg satsede på, at Donnperignon var med mig på banen i dag, ligesom han var i fredags, men desværre så var han det ikke helt. Det virkede som om regnvejret i fredags stadig sad lidt i ham, men det er en fantastisk kulisse at ride i, og stemningen er helt i top. De andre ekvipager er bare for stærke i dag, så jeg er fuldt ud tilfreds med en plads i finalen på torsdag.

- Stemningen her i lejren er god. Det er hammer hammer flot at slutte som nummer fire, og vi er godt tilfredse, siger hun.

Nathalie også videre
Som klassens anden sidste ekvipage red Nathalie og Digby op ad midterlinjen klokken 17.12 dansk tid, få sekunder inden startsignalet udløb. 75.857 procent viste pointtavlen efterfølgende. Resultatet rækker til en 9. plads i det samlede felt. Nathalie er dermed også videre til freestyle-finalen i overmorgen. Her dyster i alt 18 startende ekvipager med et selvkomponeret Grand Prix-program til musik.

- Jeg er meget tilfreds med mit ridt i dag, og man skal være optimistisk, men også realistisk, og når Holland har Adelinde Cornelissen på holdet, så er det svært. Digby gik et godt program i dag med mange højdepunkter og kun et lille kiks, så han var en kammerat. På torsdag er mit mål at levere en så god kür som mulig. Det er en ny kür, som jeg kun har redet en gang før, og det var i Aachen, så det skal blive spændende, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein til forbundet.

DR1 sender direkte fra freestyle-finalen klokken 13.30 torsdag den 9. august.

 

< Tilbage