< Tilbage

Topryttere i Odense13-09-2012 - 20:51

Nogle af verdens bedste dressurprofiler dyster om prestigefulde World Cup-point. 

Af Maria Evald

Det sker, når JBK Horse Shows i samarbejde med ECCO præsenterer Reem Acra FEI World Cup Dressur i Odense fra den 17. til den 21. oktober 2012. Af de 21 startende ryttere har 12 af dem været til start ved OL i sommer.

Til eksempel er Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Anna Kasprzak meldt til start ved det prestigefyldte World Cup-stævne i Odense til oktober. Det samme er Sidsel Johansen.

Ved det nyligt overståede OL var de tre ryttere med til at sikre Danmark en fjerdeplads i det stærke dressurfelt i London. Nu skal profilerne snart i rampelyset igen og ride om World Cup-point ved Reem Acra FEI World Cup. Det skriver worldcup-odense.dk.

Første ud af ni verdensomspændende konkurrencer
World Cup-afdelingen i Odense er den første af ni og plejer at tiltrække verdenseliten indenfor dressursport. Turneringen er højt prioriteret af rytterne og en sejr i en kvalifikation er særdeles prestigefyldt. Rytterne skal ved kvalifikationerne forsøge at samle point til at komme i finalen i Göteborg til april.

Internationale topnavne
Adskillige verdenstjerner har de seneste år fundet vej til Odense, deriblandt Isabell Werth, Anky van Grunsven, Edward Gal, Steffen Peters og den hollandske stjernerytter Hans Peter Minderhoud. Sidste år vandt han på hesten IPS Tango.

12 OL-ryttere 
I år er ingen undtagelse. På startlisten optræder OL-ryttere som Edward Gal, Helen Langehanenberg, Anabel Balkenhol og Hans-Peter Minderhoud. Den forsvarende World Cup-mester, hollandske Adelinde Cornelissen, er også meldt til start. Af de i alt 21 startende ryttere i World Cup-klasserne den 20. og 21. oktober dystede 12 af dem også om OL-point i London i sommer. 

World Cup-debut på hjemmebane
Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein er en rutineret rytter i World Cup-sammenhæng. Hidtil bedste resultat leverede hun i 2011 på Digby. Her vandt ekvipagen en 2. plads ved finalen. For Anna Kasprzak bliver deltagelsen den 22-årige rytters World Cup-debut. Hun glæder sig.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle ride på dansk grund og mærke stemningen i Odense. Ovenpå en stor oplevelse i London bliver det dejligt at vise hvad Donnperignon og jeg kan på hjemmebane. Jeg har hele sæsonen håbet på at skulle ride i Odense og det er dejligt, at det nu ser ud til at lykkes, siger Anna Kasprzak ifølge worldcup-odense.dk.

Ædel ridekunst x tre
World Cup afvikles samtidig med JBK Horse Shows i uge 42, og igen i år er programmet spækket med guf for hestefolket. Til eksempel giver det verdensberømte rideakademi Den Spanske Rideskole hele tre opvisninger. Overfor publikum vil den europæiske kulturinstitution vise deres ædle ridekunst udført på hvide lipizzaner-hingste.

Sponsorat fra Dressurens Venner
Sædvanen tro er Dressurens Venner repræsenteret med en stand, som foreningen håber mange vil lægge vejen forbi. International dressursport er højt prioriteret af foreningen, der derfor igen i år støtter JBK Horse Shows med et sponsorat.

Læs mere om forberedelserne til Danmarks største indendørs ridestævne og køb dine billetter her.

Startliste FEI Reem Acra FEI World Cup:

Rytter Hest
Hayley Beresford AUS Francy 8/Jaybee Alabaster
Claudia Fassaert BEL (OL) Donnerfee
Andreas Helgstrand DEN Laetare
Sidsel Johansen DEN Schianto
Anna Kasprzak DEN (OL) Donnperignon
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein DEN (OL) Digby
Joachim Thomsen DEN Akeem Foldager
Mikaela Lindh FIN (OL) Skovlunds Más Guapo
Anabel Balkenhol GER (OL) Dablino FRH
Nadine Capellmann GER  Elvis VA
Helen Langehanenberg GER (OL) Fürst Khevenhüller
Malies van Baalen NED BMC Miciano
Adeline Cornelissen NED (OL) Jerich Parzival
Edward Gal NED (OL) Blue Hors Romanov
Patrick van der Meer NED (OL) Uzzo
Hans Peter Minderhoud NED Whitney van't Genthof
Siril Helljesen NOR (OL) Dorina
Cathrine Rasmussen NOR Fernandez
Rose Mathisen SWE Bocelli 1044
Minna Telde SWE (OL) Santana
Tinne Vilhelmson-Silfven SWE (OL) Don Auriello

 

Kilde: DRF/Pressemeddelelse.

 


< Tilbage