< Tilbage

Top tre placering til dansk World Cup-debutant21-10-2012 - 21:19

3. plads til Anna Kasprzak og Donnperignon i World Cup-konkurrence.

Af Maria Evald

Anna Kasprzak og Donnperignon leverede for anden dag i træk bedste danske præstation ved deres debut i Reem Acra FEI World Cup i Odense. Ekvipagen blev nr. 3 i küren, der blev afviklet søndag ved JBK Horse Shows i Odense.

Klassen blev vundet af hollandske Adelinde Cornelissen, mens hendes landsmand Edward Gal blev nr. 2 på den danske Blue Hors avlshingst Romanov.

De øvrige tre danske ekvipager satte sig på 4., 6., og 8. pladsen i den prestigefulde internationale dressurkonkurrence.

Kür til rockstar-toner
Dommere og publikum var begejstrede, da Anna Kasprzak og Donnperignon leverede dagens stærkeste danske kür til Bruce Springsteen-toner. På trods af et enkelt fejlridt belønnede dommerne programmet med 77,825 procent, hvilket udløste en 3. plads. Siden OL har Anna Kasprzak ændret sin kür, og pludselig red hun den forkerte vej. Det skriver Dansk Ride Forbund. 

- Det gik helt galt for mig i dag. Jeg startede med at ride den forkerte vej og blev hylet helt ud af den. Jeg kom dog godt igen og er super tilfreds med Donnperignon her i weekenden. Især i går og opvarmningen i dag var speciel god. I forhold til World Cup-turneringen vil jeg selvfølgelig gerne til Stockholm, men har ikke planlagt videre frem derefter. Som jeg tidligere har sagt, er EM i Herning det helt store mål, sagde Anna Kasprzak ifølge rideforbundets hjemmeside.

Topscore til hollandsk superekvipage
Hollandske Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival, der har en bronzemedalje for hold og en individuel sølvmedalje fra OL i London, levede dressur i verdensklasse. Med et resultat på 88,275 procent var den hollandske ekvipage urørlig. Dommerne gav et sjældent 10-tal for harmoni mellem hest og rytter. Det skriver Dansk Ride Forbund. 

- Vores næste World Cup er Lyon og derefter Stockholm. Mine forventninger er bare at blive bedre og gøre mit bedste. Det bedste ved mit ridt i dag var, at Parzival var rigtig fint afslappet og meget lettere fortil end tidligere. Han er nu 15 år gammel, og fremadrettet mod OL i Rio har jeg flere heste hjemme i stalden, som jeg vil konkurrere med henover vinteren, fortalte Adelinde Conelissen.

Dansk avlshingst på 2. pladsen
Blue Hors Romanov var i topform på hjemmebane med sin hollandske eliterytter Edward Gal på ryggen. Romanov bor til dagligt hos Gal i Holland, og rider under hollandsk flag. Dommerne uddelte bl.a. 9-taller for traversaderne og piaffen. Bagefter ridtet viste pointtavlen 80,650 procent. En score, der sikrede dem 2. pladsen i klassen.

- I dag var hele programmet et højdepunkt, men især øgningerne var gode. Der var lidt småfejl bl.a. i zig zag-traversaden, men samlet set var det rigtig godt. Da jeg begyndte at ride Romanov, var han lidt ukoncentreret til stævner, men det er blevet meget, meget bedre. Og ja, Romanov skal med til flere World Cup-kvalifikationer, men jeg ved endnu ikke hvilke, sagde Edward Gal efterfølgende.

Flere flotte placeringer til danskerne
Den mest rutinerede danske ekvipage, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby, leverede en sikker kür til resultatet 77,600 procent og en 4. plads. 

Endnu en dansk ekvipage, Sidsel Johansen og den 13-årige vallak Schianto, blandede sig også i toppen. De indkasserede 6. pladsen i klassen med scoren 77,300 procent og stående bifald fra publikum. Den 30-årige midtsjællandske rytter har tidligere vundet en 6. plads i en World Cup-turnering i Stockholm sidste år.  

For anden dag i træk fik Joachim Thomsen og World Cup-debutanten Akeem Foldager startnummer et. Til musik fra fantasyfilmen Twilight red ekvipagen en kür til 75,150 procent, hvilket sikrede dem 8. pladsen ud af et startfelt på i alt 15 ekvipager.

Se ridtene på tv 
DR1 viser et sammendrag fra küren søndag den 28. oktober kl. 14.45 – 16.05.

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Links: 

JBK Horse Shows – Odense  

Resultater fra dagens kür-finale.

< Tilbage