< Tilbage

Tredobbelt EM i Herning til august 27-11-2012 - 08:16

Europas allerbedste ryttere samles i 2013 til årets største sportsbegivenhed på dansk jord.

Af Maria Evald 

Fra den 20. - 25. august 2013 er Danmark vært for en helt særlig tredobbelt sportsbegivenhed, nemlig EM i dressur og springning for seniorer samt EM for paradressurryttere. ECCO FEI European Championships – Jumping, Dressage and Para Dressage bliver afviklet i Herning på og omkring det store fodboldstadion på MCH Messecenter Hernings arealer. For den internationale ridesport bliver det årets absolutte højdepunkt, og alle sejl er sat for at skabe et arrangement udover det sædvanlige, skriver stævnearrangørerne.

ECCO er eventsponsor 
Den danske skoproducent ECCO er titelsponsor for EM-stævnet. Selve den praktiske afvikling varetages af stævnearrangørerne i selskabet European-Herning ApS, og det tredobbelte EM er blevet til i et bredt samarbejde mellem European Herning, det internationale rideforbund FEI, Dansk Ride Forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune.

22.000 gummimåtter
EM-konkurrencerne for spring- og dressurrytterne afvikles på det store fodboldstadion MCH Arena Herning, og inden grønsværen kan omdannes til ridebane, kræver det bl.a., at der lægges 22.000 specialfremstillede gummimåtter ud, hvorefter der køres specialsand ud på den store ridebane.

10.000 siddepladser
Op mod 10.000 tilskuere er der plads til på de overdækkede siddepladser på MCH Arena Hernings tribuner, og arrangørerne bag satser på, at et fyldt stadion vil være med til at skabe en stemningsfuld kulisse, når Europas allerbedste ryttere og heste dyster om mesterskabstitlerne. 

Årets julegaveidé
Billetter til årets europæiske hestesportsbegivenhed vil med garanti vække begejstring under juletræet eller som mandelgave i ethvert heste-hjem. Ved køb inden den 31. december 2012, er der mulighed for at spare 10 procent på billetprisen, og med priser på dagsbilletter, der starter ved 100 kr., kan alle forhåbentlig være med. Læs mere om billetsalget her.

Eftertragtede medajler
EM-stævnet afvikles fra tirsdag den 20. august til søndag den 25. august. Allerede torsdag den 22. august uddeles de første medaljer, når både dressurrytternes og springrytternes holdkonkurrencer afgøres. Fredag den 23. august fordeles dressurrytternes medaljer i Grand Prix Special. Lørdag og søndag uddeles de mest eftertragtede medaljer. Det sker, når de individuelle EM-medaljer i spring, medaljerne i dressurrytternes Grand Prix Kür og i paradressurrytternes Kür-program uddeles. Det fremgår af programmet.

Lørdag aften afvikles desuden et gallashow på stadion, som arrangørerne garanterer vil være i særklasse. 

Kilde: Pressemeddelelse fra European-Herning.

< Tilbage