< Tilbage

108.000 kroner til dressurlandshold13-05-2012 - 17:17

OL-holdet får 80.000 kr. og ponylandsholdet får 28.000 kr. af Dressurens Venner.

Af Maria Evald

Med donationen på i alt 108.000 kroner fra Dressurens Venner er det danske senior- og ponydressurlandshold sikret ekstra gode rammer forud for sommerens store sportsbegivenheder.

De 80.000 kroner til seniorlandsholdet skal bruges til en træningsamling. Den kommer til at foregå i ugen op til OL på et privat træningscenter i Windsor 40 kilometer fra den olympiske dressurbane i Greenwich Park i London. Her kan holdet aklimatisere sig og finpudse formen, inden det går løs. Det fortæller Kimi Nielsen, der er holdkaptajn for dressurlandsholdet.

- Det betyder rigtig meget for os, at vi kan samles i ro og fred. Jo bedre man har det med hinanden, des bedre kan man præstere, siger hun.

Også op til OL i Hongkong i 2008 betalte Dressurens Venner for en træningssamling under de varme himmelstrøg fire uger inden legene begyndte.

Hovpleje

I år er det OL-holdets ønske også at bruge nogle af de 80.000 kroner fra Dressurens Venner til at betale for en dygtig beslagsmed, der kan sørge for ordentlig hovpleje til de firbenede OL-deltagere.

Ponypenge

Som noget nyt støtter foreningen også ponydressurlandsholdet med 28.000 kroner. Med disse penge kan holdet hyre dansk dyrlægeassistance under EM i Fontainebleau i Frankrig i juli, arrangere træningssamling og yde økonomisk støtte til de af landsholdets ryttere, der har brug for hjælp til at udarbejde et kürprogram. Ifølge ponylandstræner Vibeke Degn Andersen er det godt for de unge ryttere at opleve, at det ikke kun er seniorerne, der støttes. 

- Ved at støtte de unge ryttere sikrer vi, at talentmassen kommer godt videre som junior- og seniorryttere. Det arbejde, vi lægger i de unge, er godt givet ud, for de er fremtidens eliteryttere, siger Vibeke Degn Andersen.

Med støtten fra Dressurens Venner kan holdet også sikre en god transport af ponyerne med ankomst i god tid, og rytterne kan indvarteres under ordentlige forhold, tæt på stalden. Det er med til at give ro til koncentration, hvilket øger medaljechancerne, mener landstræneren.

- Jo mere vi kan optimere vores træning og møde velforberedte op, des bedre bliver procenterne. Det er der ingen tvivl om, understreger Vibeke Degn Andersen, der også går under navnet Vibsen.

Støtter bredt

Hos Dressurens Venner ønsker man at sikre de unge ryttere gode udviklingsmuligheder.

- Dansk dressur er med i den absolutte top, og det kan vi kun vedblive med at være, hvis talentmassen støttes og udvikles, siger Hans Christian Matthiesen, der er bestyrelsesmedlem i Dressurens Venner.

< Tilbage