< Tilbage

Nathalie fører forsat 02-06-2012 - 17:37

Med 78,356 procent vandt Nathalie zu Sayn-Wittgenstein også 2. afdeling af Gorrissen Federspiel DM i dressur 2012.

Af Maria Evald

Der var mussestille i VIP-teltet og blandt tilskuerne på tribunen, da Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby entrerede dressurbanen. Til lyden af poppeltræernes brusen og med fuld opmærksom fra dommere og publikum, udførte ekvipagen Grand Prix Special-klassens øvelser med stor præcision, lethed og elegance.

- Hun er en af verdens bedste ryttere, konstaterede dressurentusiast og tidligere rytter Bent Neergaard fra Böckmann Danmark, der har opsat dressurbanerne. 

Mesterskabets overraskelse

Ligesom i gårdsdagens 1. afdeling af mesterskabet kom Joachim Christian Thomsen fra Vallø Sportsrideklub og hesten Akeem Foldager igen idag på anden pladsen med scoren 76,311 procent og i alt 149,417 procent samlet set. Dermed fastholder han sin anden plads i det endnu ikke afgjorte mesterskab. Tydelig bevæget og glad forlod Joachim Christian Thomsen banen med stor applaus fra publikum. 

DM-debuatant på 3. pladsen

På avlshingsten Blue Hors Leredo sikrede DM-debutanten Maria Anita Andersen sig 3. pladsen i dagens Grand Prix Special. Med 73,333 procent for Special'en og en samlet score på 142,737 procent, indtager Blue Hors-berideren en foreløbig 5. plads i det samlede mesterskab. Fra sidelinjen i VIP-teltet fulgte hestens ejer, Kjeld Kirk Kristiansen, interesseret med i ridtet.

- Man kan godt mærke sommerfuglene i maven, når ens hest er på banen, sagde han. 

Anne van Olst stadig 3’er i det samlede mesterskab

Den erfarne dressurrytter Anne van Olst og Exquis Clearwater red et program til scoren 72,84 procent. Det rakte til en 5. plads i dagens klasse og en foreløbig 3. plads i det samlede mesterskab, som afgøres søndag. Van Olst red sit første danmarksmesterskab i 1988, og har indtil videre vundet i alt tre DM'er.

Finalen

Søndag eftermiddag venter den afgørende kürfinale. Her skal de 15 bedste fra de to første afdelinger dyste om den endelige mesterskabstitel

< Tilbage