< Tilbage

Stærkt parahold02-06-2012 - 18:32

Handicap-OL-holdet står stærkere end nogensinde, lyder det fra både landstræner og holdleder.

Af Maria Evald

- Vi startede med syv. En hest døde, en anden blev skadet, og nu er der fem ekvipager tilbage. Men de er tilgengæld også et rigtig stærkt hold.

Sådan siger landstræner David Amager om det PL-hold, der om tre måneder skal forsvare de rød-hvide farver ved de paralympiske lege i London.

De fem udvalgte PL-ryttere af 46-årige Liselotte Scharff Rosenhart, 22-årige Caroline Cecilie Nielsen, 34-årige Annika Lykke Dalskov, 36-årige Line Thorning Jørgensen og 35-årige Susanne Jensby Sunesen, der er PL-debutant.

Top 5 eller 3?

Selvom holdet skal kæmpe mod stærke konkurrenter som England, Frankrig, Tyskland, Holland og Belgien, tror landstræneren på medaljer.

- Alle ekvipager har leveret stærke præstationer på de internationale baner, så jeg tror på gode resultater. Mindst en top tre placering, fastslår David Amager, landstræner siden 2009.

Rytterne er mere beskedne end deres træner.

- Vi håber på en top fem placering, lød det nærmest samstemmende fra de fem damer, hvoraf de fire af dem har prøvet det før, i Athen og Hong Kong.

- De er alt for beskedne. Det et fantastisk hold - det bedste til dato. Derfor går vi efter mindst tre medaljer. Det mener jeg bestemt er realistisk, lyder det fra holdleder Lis Lihme, skal der til OL for femte gang. Hun glæder sig over de handicappede dressurrytteres muligheder for at benytte sig af forskellige tilbud, der forbedrer præstationerne på dressurbanerne. 

- Vi har en kæmpe stab omkring os. F.eks. benytter vi os af en mentalcoach, der lærer os visaliseringsteknikker, fortæller Lis Lihme, der har været holdleder for PL-rytterne siden 1995.  

Derfor var hun med, da paradressurrytterne senest ved VM i Kentucky i 2010 red syv medlajer hjem til Danmark, og dengang i 2008, da holdet vandt en bronzemedalje og tre individuelle medaljer ved OL i Hongkong.

- Vores handicapryttere har en stolt dansk tradition for at levere gode resultater, siger Lis Lihme.

Træningssamling

Den 4. – 8. august 2012 samles de danske PL-atleter fra alle discipliner til en stor træningssamling, inden det går endeligt løs i London i dagene 29. august til 9. september, og paradressuren afvikles fra den 30. august til den 4. september. Paradressur rides i fem forskellige grader, der afhænger af rytterens handicap. Grad IV er for ryttere med det mindste handicap, mens grad IA tæller ryttere med de sværeste handicap.

Fakta om landsholdstruppen til PL:

  - Liselotte Scharff Rosenhart (grad IA). Hest: Priors Lady Rawage. 

 - Caroline Cecilie Nielsen (grad II) – EM 2011 (hold: sølv), VM 2010 (hold: bronze, indv.: bronze), PL 2008 (indv.: bronze). Hest: Leon (EM 2011).

- Annika Lykke Dalskov (grad III) – VM 2010 (hold: bronze, indv.: sølv, kür: sølv), PL 2008 (indv.: sølv, kür: bronze). Ny hest: Aros A Fenris.

Susanne Jensby Sunesen (grad III). Hest: Thy’s Que Faire.

Line Thorning Jørgensen (grad IV) – EM 2011 (hold: sølv, kür: sølv). Hest: Di Caprio (EM 2011).

Kilde: Dansk Ride Forbund.

< Tilbage