< Tilbage

Danmarksmester igen 02-06-2012 - 19:43

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein lå forrest hele vejen gennem alle tre afdelinger af dressurmesterskaberne på Broholm. 

Af Maria Evald

Dermed kunne hun klokken lidt over seks søndag aften den 3. juni kalde sig danmarksmester - for tredje gang.

- Det er mit tredje danske mesterskab på tre forskellige heste, hvoraf to er hjemmeavlet, så jeg er meget glad, sagde Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Til musikken fra musicalen West Side Story red Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby sejren hjem i Gorrissen Federspiel DM i dressur 2012. 83 procent fik parret for deres kür, hvor især piaffe og passagerne var i særklasse, skriver Dansk Ride Forbund i en pressemeddelelse. Den samlede score blev på 237,143 procent, og dermed lagde de stor afstand til de øvrige 14 startende finaleekvipager.

- Digby er blevet bedre dag for dag i dette mesterskab. I går slog vi vores personlige rekord i Specialen, og i dag slog vi vores personlige rekord i küren. Digby var fantastisk gående, og alt gik op i en højere enhed. Det er mit tredje danske mesterskab på tre forskellige heste, hvoraf to er hjemmeavlet, så jeg er meget glad, udtalte Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ifølge Dansk Ride Forbund.

i 2009 vandt Nathalie og den nu pensionerede Rigoletto DM på Broholm. Året før, i 2008, vandt de sølv. I 2007 vandt Nathalie sølv igen, denne gang på Digby. I 2006 vandt ekvipagen bronze og i 2002 vandt Nathalie guld med Fantast S. Altså har Nathalie nu været danmarksmester tre gange - på tre forskellige heste.

DM-debutant på 2. pladsen

Mesterskabets store overraskelse var Joachim Christian Thomsen på hesten Akeem Foldager. Dagens Grand Prix-kür var deres første nogensinde. Til tonerne fra Twilight-filmene red de et kürprogram til scoren 78,80 procent, hvilket indbragte dem sølvmedaljen og en samlet score på 228,217 procent.

- Det er et helt fantastisk. Akeem har udviklet sig utrolig meget siden jeg fik ham. Det lover godt for fremtiden, sagde Joachim Christian Thomsen ifølge Dansk Ride Forbund.

Johansen og Schianto tog bronze

Til tonerne fra operaen Carmen red Schianto og Sidsel M. Johansen fra Midtsjællands Rideklub sig til bronzemedaljen. Den 12-årige vallak efter Gribaldi er ejet af avlerparret Kirsten og Jørgen Rosbøg fra Ølstykke. Programmet blev beløbbet med 77,85 procent og gav et samlet resultat på 221,847 procent. De var et hestemulehår fra bronzen, fortæller Sidsel Johansen.

- Vi skulle hente 0,8 proncet for at få en medalje, og det lykkedes, så det er helt fantastisk, sagde den 29-årige bronzevinder, der også arbejder som miljøplanlægger i Odsherred Kommune.

< Tilbage