< Tilbage

Olst skifter hest01-08-2012 - 10:47

Taikoen udskiftes med Clearwater.

Af Maria Evald

- Da Exquis Taikoen desværre har vist sig ikke at være helt i orden, er Anne van Olst's reservehest Exquis Clearwater sat ind på holdet i stedet. Exquis Clearwater har som de andre landsholdsheste været med på træningslejren i Windsor, og har under hele opholdet været super gående.

Sådan skriver Dansk Ride Forbund i en pressemeddelelse mandag den 30. juli.

Varm forkode
Det er en mindre skade, der har sat Taikoen ud af spillet.

- Hvis jeg blot skulle ride individuelt, og blot en enekelt klasse, så kunne det sagtens have ladet sig gøre. Han har en lidt varm forkode, men han er egentlig ikke mærket af det, men da holdkonkurrencen strækker sig over to klasser, og det er holdets resultat som er vigtigt, så er Clearwater et mere sikkert valg, forklarer Anne til Ridehesten.

Erfaren hest
Istedet for Taikoen bliver det nu den 14-årige Clearwater, Anne skal ride. Clearwater er en erfaren herre, der deltager i sit andet OL. Tilbage i 2008 var ekvipagen med til at sikre det danske dressurlandshold bronze ved OL i Hong Kong. I 2010 blev parret danmarksmester i dressur, og ved EM i Rotterdam sidste år var parret med til at sikre dressurholdet en plads ved OL i London. Ved det internationale dressurstævne i Hagen i foråret scorede ekvipagen 73,340 procent, og det fulgte de op med et ridt i juli i Aachen uden fejl og uden svagheder, hvor de opnåede 72,872 procent. Det er således en erfaren ekvipage, der kan score over de magiske 70-procent.

Det er 5. gang Anne van Olst er med til OL. Første gang var i 1988 i Seoul som 26-årig på hesten Le Fiere.

Det danske dressurlandshold består nu af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby, Anna Kasprzak på Donnperignon og Anne van Olst på Exquis Clearwater.

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

< Tilbage