< Tilbage

33 dressurhingste klar til Herning12-01-2012 - 14:03

33 dressurbetonede DV-hingste er netop blevet udtaget til Nordeuropas største hestearrangement. 

Af Maria Evald

Efter hingsteforbesigtigelserne på Katrinelund, Vilhelmsborg og Vallensbæk har Dansk Varmblod's Avlsledelse udvalgt 33 dressurbetonede unge hingste til DV's hingstekåring 2012.

Det skriver Dansk Varmblod.

33. gang 

Når MCH Messecenter Herning fra onsdag den 7. til søndag den 11. marts 2012 slår dørene op for Dansk Varmblods Hingstekåring 2012, sker det for 33. gang. Arrangørerne regner med, at der igen i år vil deltage mere end 50.000 publikummer til hestearrangementet, der er Nordeuropas største.

Hvad kan man opleve?

Onsdag er der fri entré, mens der er billetsalg til de fire øvrige dage med fuldt program fra morgen til aften. Alle messecentrets haller er taget i brug og her kan man bl.a. opleve:

  • Fremstilling af hingste til kåring
  • Unghestechampionat for 5-årige rideheste
  • Konkurrenceklasser i dressur og springning
  • Forårsauktion over unghingste og rideheste
  • Gallashow med heste og kendte artister
  • Aftenarrangement: Dressurclinic med Rudolf Zeilinger
  • Aftenarrangement: Demonstration med Monty Roberts
  • Specialmessen Hest & Rytter med alt i udstyr og tilbehør

Læs mere om arrangementet på Dansk Varmblods hjemmeside.

Underholdning i verdensklasse

Der er masser af store navne på programmet til dette års hingstekåring. Ved de to ens gallashows fredag og lørdag aften er Kirsten Lehfeldt og Peter Frödin værterne, mens sangerne Søs Fenger og Erann DD står for de musikalske indslag.

Et af de arrangementer, der hvert år trækker et meget interesseret rytterpublikum, er torsdag aftens specialarrangement. I år vil der være en clinic med den danske landstræner i dressur, Rudolf Zeilinger fra Tyskland. Han har medvirket til at give dansk dressur en stærk profil, og hans clinic ventes derfor med stor spænding af mange danske dressurentusiaster.

Fredag aftens specialarrangement henvender sig til et bredere publikum, idet man her skal opleve den verdenskendte 76-årige Monty Roberts demonstrere sine altid positive metoder til at løsne op for problemheste. 

Sidste år fik Unghestechampionatet en udenlandsk fremmedrytter i dressur, nemlig den internationalt respekterede svenske stjernerytter Jan Brink. Hans store erfaring i at uddanne ungheste hele vejen frem til højeste niveau var med til at give bedømmelsen i championatet et internationalt løft, som fortsætter med Jan Brinks funktion som testrytter igen i 2012.

Selve hingstekåringen

Ved sidste års hingstekåring brillerede danskfødte hingste i holdet af 3-årige dressurbetonede hingste, hvor intet mindre end fire blev præmieret. Den danskavlede, dressurbetonede fløjhingst vandt senere på året suverænt 35-dages afprøvningen og har dermed sat overliggeren højt for den næste årgang.

< Tilbage