< Tilbage

Kapløb om en fjerde OL-kvalifikation 03-02-2012 - 19:57

Kvalifikationskapløbet om at få en fjerde rytter med til OL er i fuld gang.

Af Maria Evald 

Blot tre uger er der tilbage. Derefter er kvalifikationskapløbet om at få en fjerde rytter med til OL slut. 1. marts er det ikke længere muligt at samle OL-ranking point ind, og dermed kvalificere en reserverytter.

Kan vi nå det?

- På en skala fra et til ti vil jeg sige seks. Men det bliver ikke nemt, konstaterer Kimi Nielsen.

To af de ryttere fra bruttotruppen, som holdlederen håber kan skrabe nogle af de eftertragtede OL-ranking-point ind, er Anne van Olst og Lone Jørgensen. Van Olst skal i slutnigen af denne måned starte i flere klasser ved det internationale CDI-stævne i Vierzon i Frankrig, mens Jørgensen er meldt til start ved to internationale stævner i Göteborg og Neumünster.

- Hvis Anne van Olst og Lone Jørgensen rider hamrende godt ved disse stævner med enormt høje procenter på 73 eller derover, så har vi mulighed for at få en fjerde rytter kvalificeret til OL, vurderer hun.

Fokuspunkter

Adspurgt, hvad der er de vigtigste fokuspunkter frem mod OL, forklarer Kimi Nielsen, at det er at få en fjerde rytter med.

- Status er, at Danmark har kvalificeret et hold med tre ryttere, men det kunne være utrolig dejligt, hvis vi kunne få en fjerde rytter med, for det er alt andet lige bedre at komme afsted med fire frem for tre. Alle vil føle det som en tryghed, at der er en reserve. Samtidig vil reserverytteren have mulighed for at ride individuelt.

- Når det er sagt, så er næste overordnede skridt at få de ryttere, vi tror på, kørt godt i stilling, så de laver nogle gode resultater, der kan give dem positiv omtale. For de enkelte ryttere i bruttotruppen og 'boblerne' udenfor truppen bør fokuspunkterne være, at de får planlagt stævnesæsonen godt, så hestens formkurve topper ved OL i august, og at de holder sig selv og deres heste sunde og raske.

Stævnerne

Der er ifølge Kimi Nielsen tre vigtige stævner frem mod OL 2012:

Danmarksmesterskaberne i dressur fra den 30. maj til den 3. juni på Broholm. Her vil de enkelte ekvipager dyste mod hinanden og blive set af landstræner Rudolf Zeilinger.

Det internationale CHIO-stævne i Rotterdam den 20. juni.

World Equistrian Festival CHIO-stævne i Aachen første uge i juli.

- Aachen er det sidste store stævne inden OL og betragtes som en slags generalprøve. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi her kommer med et stærkt hold, siger Kimi Nielsen og nævner, at Danmark også vandt bronzemedalje ved Aachen i 2008 forud for OL i Hong Kong, hvor holdet som bekendt sikrede landet den første OL-bronzemedalje i dressur for hold.

'Boblerne'

Ifølge det internationale rideforbund FEI har landstræneren mulighed for at tilføje nye ekvipager til bruttotruppen frem til den 23. marts 2012.

- Der kan sagtens komme nogle ryttere ind fra sidelinjen, som ikke er med i den nuværende bruttotrup. Og de ekvipager, der giver Danmark point til en fjerde kvalifikation, er heller ikke nødvendigvis dem, der ender med at komme med på det endelige hold.

Holdet

Fredag den 6. juli 2012 sættes det endelige OL-hold. Det sker under CHIO-stævnet i Aachen umiddelbart efter holdkonkurrencen i Grand Prix.

- Der er mange ubekendte, for hestene kan pludselig få en skade. OL vil gerne have navnene så tidligt som muligt, også før vi gerne vil sætte det endelige hold. Vi har fået lov til at strække den indtil holdkonkurrencen i Aachen, forklarer Kimi Nielsen.

Landstræner Rudolf Zeilinger kigger på ekvipagens resultater, stabilitet samt hest og rytters individuelle potentiale, når han skal udtage landsholdet. 

- Rudolf har det sidste ord, og det er jeg glad for, for han er rent fagligt bedre end mig. Hvis jeg havde for meget at sige, ville rytterne ikke have den samme ærlighed og tillid til mig. Mit ansvar er at tage mig af rytternes velbefindende, at de er i ro og fred med sig selv, og har det, de skal bruge, lyder det fra holdlederen.


< Tilbage