< Tilbage

Det bliver svært at forsvare OL-medalje18-03-2012 - 12:45

Der hviler et vist pres på det danske dressurlandshold forud for OL. 

Af Maria Evald

Ifølge landstræner Rudolf Zeilinger bliver det langt fra 'a walk in the park' når Danmark til august indtager Greenwich Park for at forsvare den olympiske bronzemedalje.

Danmark får nemmere ved at rydde medaljeskamler ved EM i 2013 end ved OL til sommer. Det vurderer landstræner Rudolf Zeilinger. Til HesteMagasinet siger han:

- Vi har i øjeblikket mange lovende ekvipager, hvor det er svært at vide, hvordan de vil udvikle sig i løbet af det næste halve år. Men netop fordi der er så mange lovende ekvipager, ser jeg også meget meget positivt på EM 2013 på hjemmebane. Men for mange af dem ligger London nok et halvt års tid for tidligt, så det bliver meget svært at forsvare vores bronzemedalje.

Boblere ikke klar inden august

Feltet af danske ryttere på internationalt niveau er ifølge landstræneren blevet væsentligt større de senere år, men Danmark er stadig et lille land med et relativt begrænset grundlag at rekruttere stjerner fra.

- I øjeblikket har vi mange, der kan ride 70 til 72 procent i Grand Prix - og det er helt fantastisk, siger Rudolf Zeilinger ifølge HesteMagasient. Og tilføjer:

- For at få medalje ved OL er vi bare også nødt til at have en ekvipage, der kan ride 80 procent. Vi har to eller tre ekvipager, som med tiden kan nå helt derop, men det bliver nok ikke inden OL i London. Til gengæld tror jeg, at vi har rigtig gode chancer ved EM i Herning næste år, måske endda til mere end bronze, siger den 48-årige landstræner til HesteMagasinet.

Tyskeren Rudolf Zeilinger er uddannet berider med salgs- og uddannelsestald i Emsbüren tæt på den hollandske grænse. Han er tidligere tysk mester i dressur 2001 og har været landstræner for USA indtil han blev det for Danmark i 1997. Gennem årene har han hjulpet flere ryttere med at ride flotte dressurmedaljer hjem til nationen. Med 15 år i den rød-hvide landstrænerstol har Zeilinger rekorden som den længst siddende dressurlandstræner i verden. 

< Tilbage