< Tilbage

Hvordan ser dressur ud fra dommerburet?28-03-2012 - 20:45

Dressurclinic med international dommer den 10. maj på Middelfart Ridecenter.

Af Maria Evald

Er piaff'en til et 8-tal eller et 7-tal? Hvorfor bedømmes det samme ridt forskelligt fra dommer til dommer? Har du nogensinde undret dig over tallet på karakterarket? Så kom til clinic på Middelfart Ridecenter torsdag den 10. maj og bliv klogere på dressur set med dommerens øjne. 

Dressur set fra dommerstolen bliver demonstreret i praksis, når international dressurdommer Hans-Christian Matthiesen, dressurrytter og OL-kandidat Anna Kasprzak, Blue Hors-rytter Maria Andersen og juniorrytter Mille Larsen Warncke sætter hinanden stævne i en clinic på Middelfart Ridecenter torsdag den 10. maj 2012 kl. 17.45.

Clinic'en bliver fulgt op af en debat om dressur set med dommerens øjne. Ordstyrer er Ridehestens redaktør Britt Carlsen, der vil sørge for, at publikum får svar på deres spørgsmål til rytterne og dommeren.  

Højaktuelt

Emnet er yderst relevant at tage op, da flere og flere dressurryttere klager over dommerafgørelser. Det mener dressurudvalget under Dansk Ride Forbund. De modtager i gennemsnit ti klagesager om måneden. Tallet har været støt stigende de sidste tre år. I sidste ende er de mange klagesager ødelæggende for sporten, advarer udvalget.

- Hvis det stod til mig skulle alle ryttere selv prøve at sidde inde i dommerburet og se, hvor svært det er. Dressur er enormt subjektivt, og det glemmer rytterne ofte, når de bagefter klager over dommerens afgørelse, siger dressurudvalgsmedlem Charlotte Olsen.

Bag 'clinic'en står Dressurens Venner, der arbejder for at fremme dressursport i Danmark. Arrangementet afholdes i forlængelse af foreningens generalforsamling, som starter kl. 17.

Spisning 

 Alle er velkomne. Medlemmer af foreningen skal ikke betale entre. Entreen for ikke-medlemmer er 100 kroner - og for den pris får man et medlemsskab til foreningen i 2012 oven i hatten.

Middelfart Ridecenter ligger på Røjlevej 30 i Middelfart. Efter arrangentet kan man for 150 kroner deltage i en 2-retters middag. Tilmelding til middagen skal ske til tm@nissengroup.dk senest onsdag den 2. maj.

Læs mere her

 

 

 

< Tilbage