< Tilbage

Dobbelt sejr til Nathalie og Digby 19-04-2012 - 21:08

To 1. pladser til OL-kandidaten efter lang stævnepause.

Af Maria Evald

Med 9-tals piruetter og piaffer gjorde Digby og Nathalie flot comeback til den internationale dressurarena ved det 4-stjernede CDI-stævne i Holland torsdag og fredag den 19.-20. april 2012.

Efter en lang stævnepause, der har varet siden efteråret 2011, tog ekvipagen hele to 1. pladser med hjem. Under torsdagens Grand Prix scorede de 75,085 procent og dagen efter, fredag, red de en kür, som dommerne kvitterede med imponerende 80,900 procent. Efter sejrene sagde Nathalie til dressursitet horse2rider:

- Egentlig var stævnet her tænkt som et 'træningsstævne' som optakt til udendørssæsonen. At jeg nu sidder her med to sejre, er bestemt en fantastisk positiv oplevelse. At ride så flotte procenter i et olympisk år på hollandsk grund, er bestemt en overraskelse.

- Da jeg entrerede i Grand Prix´en i går, må jeg indrømme, at det var med en vis portion gelé i benene. Det var jo rigtig lang tid siden vi havde været der, Digby og jeg. Men det blev en fantastisk oplevelse, for vi kender hinanden så godt, og Digby lader mig ikke alene på noget tidspunkt. En tur jeg er sikker på, at jeg ikke kunne have præsteret med Rigoletto efter så lang en stævnepause. I traven har vi stadig mere at vise, men der er jo lidt tid inden august.

- Efter EM var vi enige om, min træner Richard og jeg, at Digby havde fortjent en lang vinterpause, da han ellers i de seneste år har været aktiv i både indendørs- og udendørssæsonen. Så efter EM lød den på ren afslapning frem til januar, totalt uden øvelser og alene med "jogging" for lange tøjler, så meget at mine staldpiger begyndte at blive lidt bekymrede for, hvornår og om vi nu kunne finde formen sammen igen.

Fra jogging til topdressur på seks uger

Til horse2rider fortalte Nathalie videre:

- For seks uger siden startede jeg med at fange lidt op på øvelserne, og det var en fornøjelse at opleve Digby´s forvandling fra den daglige jogging til at fornemme, 'yes endelig beder hun om noget igen', og den motivation, der fulgte med.

- Sæsonen er planlagt frem til OL, da næste start er i Mannheim som er første weekend i maj, tre uger senere står den på DM på Broholm, fire uger senere gælder det CHIO i Aachen og derefter forhåbentlig OL, sagde Nathalie zu Sayn-Wittgenstein til Charlotte Mogensen fra horse2rider.

International debut 

Hollandske Edward Gal og den danskejede avlshingst Blue Hors Romanov havde deres internationale debut ved stævnet. De scorede 71,596 procent i torsdagens Grand Prix-klasse og 75,625 procent i küren, hvilket rakte til en 3. og en 4. plads. 

World Cup-finale med dansk deltagelse

Hovedattraktionen i 's-Hertogenbosch er årets World Cup-finaler, der afvikles fredag og lørdag. Fredag lagde danske Lone Jørgensen og den 10-årige vallak FBW De Vito ud med at kvalificere sig til finalen lørdag ved at være blandt de syv bedste i World Cup-feltet på i alt 17 ekvipager. Lørdag red de til 73,589 procent og efter finaleridtet sagde Lone Jørgensen til Ridehesten:

- Jeg er tilfreds med vores indsats her i World Cup finalen. Min hest har ikke så meget erfaring endnu, og derfor er der stadig noget fin-tuning, som vi skal have på plads.

< Tilbage