< Tilbage

Topplaceringer til nye OL-kandidater 02-05-2012 - 22:25

Kvindelige OL-kandidater imponerer med stævneresultater.

Af Maria Evald

Den internationale stævnesæson er for alvor i gang, og bruttolandsholdet har allerede imponeret med flotte stævneresultater. Især de unge, kvindelige OL-kandidater, Sidsel Johansen, Lisbet Seierskilde og Anna Kasprzak, har ved to store stævner i Tyskland gjort særdeles gode figurer. 

Især Anna Kasprzak og Donnperignon har imponeret dommerne ved de seneste to internationale stævner i Tyskland. 

Ved det firstjernede stævne i Hagen i slutningen af april red ekvipagen den nye olympiske Grand Prix Special og scorede danmarksrekord med karakteren 79,844 procent. Dermed blev de klassens 2. bedste ud af et felt på 15 startende.

Nye, og alligevel med i toppen

Ved det efterfølgende trestjernede stævne i Mannheim den 5. og 6. maj 2012 lagde den næsten nye ekvipage igen afstand til konkurrenterne. Her vandt de både lørdagens Grand Prix-klasse og søndagens nye olympiske Grand Prix Special med i alt 77,4 procent. Dermed henviste de deres erfarne landsfælle, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, til 2. pladsen med 72,4 procent.

Anna Kasprzak og Donnperignon har kun kendt hinanden i et halvt år. Efter sejren i Mannheim sagde Anna Kasprzak til dressurportalen Horse2Rider.eu:

Jeg er så vanvittig glad for den hest. Trods et voldsomt regnvejr under nærmest hele opvarmningen, havde jeg endnu en super tur sammen med Pepe, med enkelte små fejl undervejs. Lige nu har vi haft fire internationale starter med over 75 procent - det er helt ubegribeligt.

Og fra Nathalie zu Sayn-Wittgenstein lød det ifølge Horse2Rider.eu:

- Jeg skal nok øve mig en smule mere på den nye Olympic Grand Prix Special.

Høje procenter til Johansen og Seierskilde 

To andre unge danske, kvindelige OL-kandidater har også imponeret dommerne. Ved stævnet i Hagen blev bedste dansker i Grand Prix Kür Sidsel Johansen og den 12-årige DV-vallak Schianto e. Gribaldi.

Danmarksmesteren Lisbet Seierskilde og Raneur fik også i Hagen en 5. plads i Grand Prix med scoren 73,78 procent og 78,45 procent i Grand Prix Kür dagen efter. 

Flere gode OL-boblere

Om få måneder rider de første danske ryttere ind på dressurbanen i London for at kæmpe for OL-medaljer til Danmark. Hvilke tre det bliver vides endnu ikke. Men de seneste resultater fra nogle af de nye navne på OL-bruttolisten vidner om, at landstræner Rudolf Zeilinger har flere dygtige at vælge mellem. 

< Tilbage