< Tilbage

Guld til Charlotte Dujardin og Valegro23-08-2013 - 17:58

De individuelle medaljer er fordelt ved dette års EM i Grand Prix Special efter en finale præget af fejlridninger

Af Eva Bundgaard

Det blev til endnu en guldmedalje til britiske Charlotte Dujardin, som med en veloplagt Valegro sejrede i dagens individuelle konkurrende foran tyske Helen Langenhanenberg og Damon Hill. Bronzen blev hollandsk, idet Adelinde Cornelissen på Jerich Parzival var tredje rytter i klassen over 80%.

Klassen var præget af flere fejlridninger, idet alle tre medaljetagere måtte høre dommerens klokke, da de red forkert program. Også svenske Patrick Kittel glemte programmet. Dette til trods var dagens klasse af meget højt niveau, og blev afviklet foran et entusiastisk publikum på det smukt solbeskinnede stadion i Herning.

To af dagens fire danske ekvipager fik videre adgang til søndagens Grand Prix Kür hvortil de 15 bedste fra dagens klasse er kvalificerede, idet den regerende danmarksmester Anna Kasprzak og Donnperignon efter et flot ridt blev placeret som nummer 7. Også Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby, som starter sin sidste EM, sluttede som nummer 11.

Alle fire danske ekvipager ydede gode præstationer, idet Andreas Helgstrand og Akeem Foldager til trods for flere misforståelser undervejs sluttede som nummer 23, og Lone Bang Larsen på Fitou L, som havde det utaknemmelige startnummer 1, viste et stabilt og ukompliceret program og opnåede en endelig placering som nummer 25 i det stærke felt.

< Tilbage