< Tilbage

Fra føl til Grand Prix22-10-2013 - 17:52

Hvad er en succesfuld formel for at vælge den rigtige unghest og træne den til international topsport?

Af Eva Bundgaard

Succesformlen til at vælge den rigtige hest "Fra føl til Grand Prix" er titlen på en interessant klinik, som finder sted under Global Dressage Forum, den 28-29 oktober.

Wim Ernes er hollandsk landstræner i dressur, internationale dommer og medlem af den meget indflydelsesrige hingsteudvælgelseskomité hos det hollandske avlsforbund KWPN. I kraft af sin brede erfaring fra disse forskellige hverv i hesteverdenen vil hans evner til at vælge de rigtige heste, som er egnede til international topsport komme i søgelyset under næste uges Global Dressage Forum, når international rytter og træner Richard Davison interviewer Wim Ernes. Samtalen vil blandt andet komme til at dreje sig om, hvorvidt den vigtigste faktor for international succes er et spørgsmål om at vælge den rigtige hest, eller om det er træningen af den, som vejer tungest. Og hvilke uddannelseaspekter er vigtigst? 

Wim har inviteret nogle verdensberømte "unghesteeksperter", der har produceret mange kårede hingste og dressurheste i verdensklasse. De vil demonstrere deres færdigheder i praksis:

Nico Witte er manden bag en af de mest succesfulde avlshingste i verden: Jazz. Han kommer til
Global Dressage Forum med flere føl og ungheste.

Joop van Uytert, der ejede hestene Gribaldi og Painted Black trænet af Edward Gal og Anky van Grunsven medbringer talentfulde 3-7 årige heste.

Tim Coomans, der avlede og uddannede Stephen Peters Ravel, vil også deltage med flere af sine unge heste.

Det vigtigste spørgsmål vil være: "Hvad er en succesfuld formel for at vælge den rigtige unghest
og træne den til international topsport"?

Dette års program kommer til at omhandle mange interessante emner. Et af de mest spændende bliver uden tvivl to clinics med Isabell Werth som her træner flere heste. Sammen med hende vil man kunne opleve Madeleine Winter-Schulze, hendes rytter Beatrice Buchwald og den spanske piaff- og passagetræner Jose Antonio Garcia Mena.

Jan Brink og Kyra Kyrklund medbringer en gruppe svenske ryttere og giver clinic i grundlæggende træningsmetoder og i hvordan talentfulde  ryttere bedst kan hjælpe dem selv.

De olympiske dommere Stephen Clarke og Katrina Würst vil forklare og demonstrere det nye bedømmelsessystem for kür.

Yderligere information om arrangementet kan findes på www.globaldressageforum.com

< Tilbage