< Tilbage

Hollandske Edward Gal vinder World Cup 19-10-2014 - 18:09

Det var de etablerede stjerner, der red sig til tops ved sæsonstarten på Reem Acra FEI World Cup Dressur i Odense Congress Center.
Særligt Edward Gal og Glock’s Undercover var helt urørlige med sejr på 88,6% i Grand Prix Kür.

Allerede i gårsdagens Grand Prix viste Edward Gal og Glock’s Undercover sig overlegne med en storsejr på 84,1%, og i dagens kür rykkede de endnu mere fra konkurrenterne. Edward Gal og den nat-sorte vallak dansede sig igennem deres smukke kür-program og blev mødt med bragende klapsalver, da de hilste af på midterlinien – publikum var absolut ikke i tvivl om, at de lige havde overværet dagens vinderridt.

Og det entusiastiske danske publikum får stor ros af alle dagens vindere, for den fantastiske stemning, de skaber i hallen. Men faktisk er de også en af grundene til, at Glock’s Undercover ikke har været med i Odense før. For en så intens atmosfære har før været lidt for stor en mundfuld for vallakken, men i denne weekend var han afslappet og tilpas, fortalte Edward Gal på det efterfølgende pressemøde.

Om sit ridt i dagens kür, sagde Edward Gal, at han håbede at ride videre på den gode fornemmelse, han havde af hesten i gårsdagens grand Prix, og det var præcis det, han gjorde, selvom Glock’s Undercover kortvarigt spændte lidt op til at starte med.

Andenpladsen gik til endnu en publikumsfavorit, nemlig Edward Gals landskvinde Adelinde Cornelissen. Adelinde havde vanen tro medbragt sin trofaste partner Jerich Parzival N.O.P., og vanen tro gav Jerich Parzival hende et glimrende ridt, der blev belønnet med 84,3% af dommerne.

”Han levede op til mine forventninger, føltes afslappet og god – jeg er super tilfreds med vores tur i dag,” sagde Adelinde på pressemødet. På spørgsmålet om de videre World Cup planer for Parzival, der jo er en aldrende herre, er svaret, at godt nok er han fyldt 17 år, men han føles som en på 7, og så længe han er med på legen, så tager de tingene, som de kommer.

Placeret som nummer tre med 80,3% kom feltets vel nok mest erfarne rytter - tyske Isabell Werth, der havde bragt Don Johnson FRH med sig til Odense.
I lørdagens Grand Prix endte ekvipagen lige uden for top 3, hvilket bestemt var noget Isabell Werth havde tænkt sig at ændre på til søndagens Grand Prix kür. Og det gjorde hun så!

”Jeg er meget glad for vores ridt i dag. Don Johnson var lidt spændt til at starte med på grund af den spændte atmosfære, men faldt hurtigt godt til ro – det var en god start på World Cup sæsonen.”

Danske Agnete Kirk Thinggaard havde sin World Cup debut i den vesteuropæiske liga denne weekend – og så oveni købet på hjemmebane.

Med næsten 75% og en sjetteplads levede hun og hesten JoJo AZ mere end op til forventningerne, og hjemmebanepublikummet var da også meget begejstrede over at se en dansker så godt med i placeringerne.

”Det var fuldstændig fabelagtigt at ride derinde, publikum heppede og JoJo AZ og jeg havde det bare rigtig sjovt! Og at kunne gøre det så godt i et felt med så mange af de bedste ryttere er bare fantastisk!” fortalte Agnete Kirk Thinggaard med et bredt smil.

Næste udfordring for Agnete Kirk Thinggaard og JoJo AZ bliver næste World Cup afdeling i Lyon.

Susanne Baarup - dommer ved C i dagens klasse, havde kun rosende ord tilovers for rytternes indsats i dagens klasse. ”Det har været en fornøjelse og en ære at dømme her i dag. Det var top-ryttere, der viste top-resultater, og det var de små ting, der gjorde udslaget,” sagde hun og tilføjede, at i så intens en atmosfære, er det vigtigt, at også dommerne bevarer koncentration og holder fokus. 

 

Kilde: JBK Horseshows

< Tilbage