< Tilbage

Danmarksmester: Anna Kasprzak14-06-2015 - 22:56

Ikke overraskende var det Anna og hendes skønne Pepe der stod med guldet efter tre dages sublim indsats på banen ved Broholm Slot

Der var ingen slinger i valsen for den efterhånden rutinerede ekvipage, da dommerne søndag skulle finde en vinder af årets DM for seniorer. Efter at have sat sig på 1. pladsen både fredag og lørdag skulle der virkelig ske noget uventet, hvis ikke Anna Kasprzak og Donnperignon skulle kunne kalde sig danmarksmestre 2015. Selv om hesten har være småskadet indtil tre uger før mesterskabsstart så ekvipagen meget stærk ud, og især søndag fik Anna virkelig vist sin hest godt frem. Samlet opnåede de nykårede danmarksmestre 227,73%.

Sidste års bronzevinder, Mikala Münter Gundersen og My Lady, lå på en sikker andenplads forud for dagens kürfinale, og der var klare forventninger om, at denne placering skulle holde for den sympatiske ekvipage. Mikala red sin flotte kür fra World Cup-finalen, men da My Lady trak mod udgangen kiksede en dobbeltpirouette, som blev forsøgt redet ved at ride en ny pirouette. Michala fik dog ikke tydeligt vist, at her var tale om to forskellige øvelser, så efter et hurtigt overstået  dommermøde var der ingen diskussion om at der skulle uddeles et 0 for at have vist en tredobbelt pirouette, hvilket resulterede i, at ekvipagen meget overraskende slet ikke kom i nærheden af medaljerne.

Anderledes godt gik det en af publikumsfavoritterne, Agnete Kirk Thinggaard i dagens kür. Fredag i Grand Prix'en lod JoJo AZ sig i den grad forstyrre af forholdene og kiksede et par af de indledende øvelser i en sådan grad, at pointtavlen i øjeblikkene efter viste 35%, men søndag var JoJo helt med på opgaven og viste sig fra sin bedste side. Det var da også en tydeligt tilfreds Agnete, som kunne skridte ud af banen med en samlet score på 216,96%.

Selv om Daniel Bachmann Andersen ikke var helt tilfreds med Blue Hors Loxanas weekendpræstationer, var han alligevel glad for sin bronzemedalje og han er glad for hoppens generelle fremgang og udvikling. 215,69% var den samlede procentsats for denne ekvipages indsats ved årets DM på det skønne Broholm, som var begunstiget af godt vejr under langt det meste af stævnet.

< Tilbage