< Tilbage

Middelfart Ridecenter klar til Dressurens Venner-Cup finale16-09-2015 - 12:44

Der er lagt op til et festligt stævne med hele to holdturneringer, når der i weekenden afvikles både finale i Dressurens Venner-Cup samt DRF-mesterskab for hold i dressur på Middelfart Ridecenter (MRC).

Seks klubhold er kvalificeret til finalen i cuppen, og de skal på banen både lørdag og søndag. Middelfart Ridecenter er vant til at lægge hus til store arrangementer, og i denne weekend bliver det hele krydret med en stor rytterfest, hvor der er middag, underholdning og auktion til fordel for "støt brysterne".

Dressurens Venner-cup er åben for heste og/eller ryttere, der indenfor kvalifikationsperioden ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 (MB3) for heste til A-,B- eller C stævner. På den måde henvender turneringen sig til de fleste dressurryttere rundt omkring i de danske klubber. Som nævnt har seks dygtige klubhold formået at kvalificere sig til finalen - hvilket betyder 24 ekvipager til start. De klubber der skal mødes i Middelfart er: Rideklubben Falken (FAK), Hovgaard Rideklub (HRS), Kjellerup og Omegn Rideklub(KOOR), Skive Rideklub (SKRK), Ertebjerggaards Sportsrideklub (ESRK) og Kirstineholm Rideklub (KIRK).

Om Dressurens Venner-Cup

Dressurens Venner-Cup er en klubholddressurkonkurrence, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne forsøges fordelt således, at der afholdes to runder på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. I år var der rigtig stor tilslutning til de indledende kvalifikationer, hvilket viser, at der er et behov for en sådan klubturnering for alle. Kvalifikationsklasserne udskrives i LA2-A og afvikles ved C-stævner. De seks hold, som skal dyste i Dressurens Venner-Cup finalen, skal ride både lørdag og søndag. To af rytterne fra holdet skal ride LA2, og de to andre skal ride LA5. Procenterne fra de tre bedste ryttere fra hvert hold lørdag lægges sammen med de tre bedste procenter søndag, hvorefter vinderne kåres søndag.

Doteringer

Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000 kr. i 1. præmie, 2.000 kr. til 2. pladsen og 1.000 kr. til 3. pladsen, og der er flotte rosetter og underlag fra INGDAM`S.

I finalen er der meget flotte pengepræmier: 10.000 kr. til vinderholdet, 6.000 kr. til 2. pladsen og 4.000 kr. til 3. pladsen og overnatning sponsoreret af Dressurens Venner. Den vindende klub vinder ydermere gavekort på kr. 2.000, dækkener og plaquetter sponsoreret af INGDAM`S, samt et foredrag om sadler og tilpasning med INGDAM´S.

 

Om Dressurens Venner

Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmæksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af et højt niveau.

Kilde: DRF, Anne Marie K- Rasmussen

< Tilbage