< Tilbage

Hjørring Rideklub klar til Dressurens Venner Cup27-04-2016 - 20:41

I weekenden d. 29. april - 1. maj er Hjørring Rideklub (HJR) vært for årets første kvalifikation af Dressurens Venner Cup. Cuppen er en landsdækkende turnering for klubhold i dressur, og hos Hjørring Rideklub er det efterhånden blevet en tradition, at afholde en kvalifikation i løbet af foråret.

I år har seks hold meldt til start i det nordjyske, og turneringen skydes i gang søndag kl. 13.00 i forhåbentligt dejligt solskinsvejr.

Stor oplevelse for rytterne

"Vi har haft kvalifikationen i mange år, og det er dejligt, at vi kan få lov at blive ved. I år er der seks hold meldt til, det er lidt mindre, end der plejer at være, men det er stadig 24 ryttere i det hele" siger Annette Frydberg fra Hjørring Rideklub og fortsætter:

"Hos os er vi meget glade for turneringen. Fordi rytterne kun skal ride LA2, og niveauet ikke er så højt, så kan mange rundt om i klubberne få lov at være med. Min fornemmelse er, at det er en stor oplevelse for rytterne, at være med i sådan en landsdækkende turnering, og så er det jo skønt, at det er en holdkonkurrence. Det giver noget til sammenholdet rytterne i mellem, i en sport der ellers er meget individuel. Fra klubbens side gør vi selvfølgelig også noget ud af at markere, at det er en ekstra festlig begivenhed, især ved præmieoverrækkelserne, hvor rytterne kommer til hest, og der gives blomster og gaver."

Om Dressurens Venner Cup

Dressurens Venner Cup er en landsdækkende turnering i dressur for klubhold, der afvikles over 6 kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes 2 runder på Sjælland, 1 på Fyn og 3 i Jylland i perioden april til august. Finalen afvikles i Herning i september. Cuppen er åben for heste og/eller ryttere, der indenfor kvalifikationsperioden ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 (MB3) for heste til A-, B- eller C-stævner. På den måde henvender turneringen sig til de fleste dressurryttere rundt omkring i de danske klubber.

Kilde: DRF, Anne Marie K. Rasmussen

< Tilbage