< Tilbage

Dressurens Venner, Hestens Værn og Stelton præsenterer: Heste velfærdsprisen14-06-2016 - 21:46

Et samarbejde mellem foreningerne Dressurens Venner, Hestens Værn og Stelton er blevet til en ny heste velfærdspris.

Denne skal første gang uddeles på Broholm i forbindelse med Broholm Horseshow og DM i dressur.

Heste velfærdsprisen skal være med til at sætte positiv fokus på god velfærd og godt horsemanship.

Prisen uddeles til DM i dressur og blandt de ryttere der starter i mesterskabet.

Hvordan findes vinderen/prismodtageren?

Vinderen findes over 3 dage. Dommere i mesterskabet, stewards ved stævnet samt publikum, har mulighed for at stemme.

Publikum stemmer via en SMS afstemning både lørdag og søndag. SMS afstemningen er åben i forbindelse med DM klassens afvikling. SMS 1919 (STEMmellemrumSTARTNUMMER) (vær opmærksom på, at den samme rytter kan have forskellige startnumre dag for dag, og at der kun kan stemmes én gang).

 

Hvad består prisen af?

En gave fra Stelton (ca. værdi 5.000,-) og en pengepræmie fra hhv. Dressurens Venner 5.000,- og Hestens Værn 5.000,-

Kom til Broholm og vær med til at gøre en forskel.

Opvarmningen til DM er åben for alle, forstået på den måde, at det er muligt som tilskuer at følge med på sidelinien, og ofte står der også mange og følger træningen både før, under og efter konkurrencen.

Heste velfærdsprisen skal være med til at sætte fokus på dem, der både i konkurrence og i det daglige gør et stykke arbejde med hesten i centrum.

God velfærd og godt horsemanship ligger i, at hesten kan bruges som ridehest i konkurrence på en god og afbalanceret måde. Hesten skal fysisk være i stand til at efterkomme rytterens signaler og anmodninger. Den skal være godt forberedt og have en god "forståelse" for konkurrencens krav og niveau. Den skal have et overskud undervejs der gør, at den har mulighed for, at efterkomme rytterens anvisninger.

Hesten skal være uddannet efter Træningsskalaen og være i stand til at opfylde de krav, som konkurrencen kræver. Dvs. at øvelserne skal forekomme familiære for hesten, og den skal kunne udføre dem uden overlast eller forbundet med stress.

Fysisk skal hesten være i god stand og huld.

Rytteren skal have en god forståelse for sin hest og forholdene under konkurrence. Denne skal udvise en fair behandling af hesten, herunder fornuftig begrundet opvarmning, tilstrækkelig hvile/pauser undervejs og mulighed for tilvænning og accept af forholdene (familiarisering).

Hvem kan modtage prisen fremover?

Fremover kan alle, der laver et godt stykke arbejde med heste for god eller bedre hestevelfærd, komme i betragtning.

Udtalelser:

Mathilde Ring, Stelton: " Det er vigtigt for os, at kunne være med til at støtte op omkring hestevelfærden i ridesporten. Vi deltager selv aktivt og synes det er godt, at der kommer mere positiv fokus på ridning, træning og horsemanship generelt".

Julie Fjeldborg, formand Hestens Værn: " Hestens Værn har igennem mange år været med til at sætte velfærd hos blandt andet rideheste på dagsordenen. Vi mener, det er vigtigt, at der kommer den rette fokus på ridning og træning af konkurenceheste. Hesten er et levende væsen, som har krav på hensynsfuld og god behandling i daglig omgang og brug, samt i forbindelse med konkurrence. Vi hilser samarbejdet mellem Dressurens Venner, Stelton og Hestens Værn velkommen".

< Tilbage