< Tilbage

Dressurens Venner Cup 2018 skydes i gang hos Hjørring Rideklub01-06-2018 - 08:42

 

Så er vi klar til en ny sæson med Dressurens Venner Cup, og starten går denne weekend hos Hjørring Rideklub (HJR). Ni hold er klar til start i 1. kvalifikation af den populære klubturnering, der rides lørdag formiddag i de naturskønne omgivelser ved Hjørring.

 

 

Kampgejst og holdånd
I Hjørring er humøret højt og forventningerne store til weekendens kvalifikation.

”Der er bare en helt særlig stemning ved holdturneringer – det styrker sammenholdet både internt i klubben og klubberne imellem. Vi stiller med to hold, og rytterne viser stor kampgejst og vil gøre alt for at slå rivalerne fra de andre klubber. Og så kan vi mærke, at hele klubben er klar til at heppe og skabe god stemning om turneringen,” fortæller Rasmus Pontoppidan, daglig leder i Hjørring Rideklub.

Dressur for alle
Hjørring Rideklub blev stiftet i 1936, og dermed har klubben mange år på bagen. I dag er rideklubben en af Vendsyssels største rideklubber med stor aktivitet på det flotte rideanlæg på Åstrupvej. Det er også her, at første kvalifikation af Dressurens Venner Cup afvikles lørdag den 2. juni, og ud over turneringen er der masser af spændende dressurklasser for både hest og pony, så der er op til en festlig weekend i det nordjyske.

Om Dressurens Venner Cup
Dressurens Venner Cup er en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner. Cuppen afvikles over seks kvalifikationsrunder fordelt over landet samt en finale. Der er to kvalifikationer på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. Finalen afvikles 8. – 9. september i Vallensbæk. De seks kvalifikationer afvikles over en dag, og rides i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5.

Startberettigede heste og ryttere 
Dressurens Venner - Cup er åben for heste, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 2 til A-, B- eller C-stævner i kvalifikationsperioden. Dressurens Venner - Cup er åben for ryttere, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 til A-, B- eller C- stævner i kvalifikationsperioden. Selv om hesten eller rytteren ændrer status i løbet af turneringen, er det status på anmeldelsestidspunktet til kvalifikationen, der afgør ekvipagens startberettigelse. Heste og ryttere kan kun starte for én klub under hele turneringen. Ponyer kan ikke tilmeldes turneringen, medmindre de er opklasset til hest.

 

Plan for turneringen i 2018:

Jylland 1. - 3. juni D14 Hjørring Rideklub. OBS. Ny dato
Jylland 15. -17. juni  D9  Blåvandshuk Rideklub  
Sjælland  16. - 17. juni  D4  Ringsted Sportsrideklub

Fyn 20. - 22. juli D 3 Allerupgaard Rideklub. OBS. Ny dato
Sjælland  30. juni - 1. juli  D2  Frederiksværk Rideklub   
Jylland  1. - 2. september D11 Viborg Rideklub 

 
FINALE 7. - 9. september D1 Vallensbæk Sportsrideklub

 

Kilde: DRF, Rikke Højgaard

< Tilbage