< Tilbage

Svenskerne kan sætte den rette julestemning04-12-2019 - 11:47

Jytte Lemkow skriver om Sweden International Horse Show.

SE GALLERIET: KLIK PÅ BILLEDERNE HEROVER FOR AT FORSTØRRE

 

Af Jytte Lemkow

 

Svenskerne har altid været dygtige til at arrangere store ridestævner, men julestævnet Sweden International Horse Show i Stockholm i det store fodboldstadion Friends Arena er et helt ekceptionelt koncept. Ridesporten er en stor sportsgren i Sverige, og tilskuerne vrimler til i tusindtal.

 

Man satser på alle fronter på kun at vise det bedste af det bedste og med mottoet for hver klasse: Lidt men godt. Foruden SAAB Top 10 Dressage er der et utal af andre konkurrencer: En masse forskellige springklasser for ponyer til internationale og nationale dressurklasser for både store og små, indendørs military, World Cup-afdeling i tölt, World Cup-afdeling i firspandskørsel, dressurryttere på springheste og visa versa, hvor Cathrine Dufour i flot springstil blev nr. to, samt meget andet. Desuden spares der ikke på opvisningsnumrene, som både er fantastiske og mange, plus det traditionelle juleoptog med alt hvad Sverige byder på fra miniponyer til kæmpe Shire-heste, alle til overdådighed julepyntet.

 

Og der er masser for både mindre og større børn at se på. Lørdag eftermiddag er helliget børnene, og selveste Prins Carl Philip kommer standsmæssige i køretøj fra Staldetaten og uddeler sin præmie til den bedst springende ponyrytter.

 

Hvis ikke man bliver i julestemning under Sweden International Horse Show, så bliver man det aldrig!

< Tilbage