< Tilbage

Sølv til Dufour i Grand Prix Kür11-09-2021 - 21:58

"Vi kan ikke få armene ned!"

Tekst og foto: Jytte Lemkow

 

En bronzemedalje i holdkonkurrencen, en medalje af samme karat i Grand Prix Special i forgårs, og en sølvmedalje i dag i Grand Prix Kür, det er de resultater, Cathrine Dufour og Bohemian drager hjem med.
 
Og sølvmedaljen i dag blev ikke vundet i selskab med hvemsomhelst. Øverst på podiet stod, som det nu har været tilfældet i og siden OL i Tokyo, tyske Jessica von Bredow-Werndl. Hun gav efterfølgende udtryk for, at hun havde aldrig på nogen hest, haft den fantastiske følelse hun havde på Dalera BB i deres fejlfrie Kür til musik i dag, og som blev honoreret med 91,02%. Hun fik også 10 hos samtlige syv dommere i slutkarakterene: Koreografi, og musikken og fortolkningen af den. 


Men også Cathrine og Bohemian leverede et drømmeridt, og man kunne høre en knappenål falde til jorden, medens hun red. “Man" ved godt, at om nogen, så er det Cathrine, der kan udfordre de bedste af konkurrenterne og hun vil gerne revanchere fjerdepladsen fra Tokyo. Cathrine og Bohemian opnåede 88,436% og bag sig havde hun den tidligere dobbelte guldmedaljevinder, verdensmester etc. britiske Charlotte Dujardin på den kun 10-årige Gio, medens verdensetteren Isabell Werth med nogle småfejl måtte se sig forvist udenfor medaljerækkerne. 


I alt var der tre danke ekvipager med i Kür-konkurrencen for de bedste 15 fra hele stævnet. Det i sig selv er en bedrift og et skuldedrklap til dansk dressursport. Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell blev nr. syv med 82,050%, og Nanna Skodborg Merrald blev med 78,904% nr. 12. 


Men også U25-rytterne var “i ilden“ i morges, inden seniorene tog over. Her var der tale om total tysk dominans, idet der var fire tyske ryttere blandt de første fem plaserede. Dernæst spillede hollænderne en meget større rolle end hos seniorerne, og besatte pladserne tre, delt femteplads og syv og så kom Victoria Vallentin og Brooklyn på en flot ottendeplads, medens Josefine Hoffmann blev nr. 17 og Kathrine With Petersen nr. 31, medens Emma Skov måtte opgive på Cracker Jack, der så “spøgelser" på banen. 
Seniorene er færdige og på vej hjem til deres respektive lande. Men U25-rytterne skal i morgen søndag kæmpe i deres Kür til musik med start kl. 9.00. Klassen er kun åben for de 18 bedste, og i dette udvalgte selskab starter både Victoria Vallentin og Josefine Hoffmann. 
 

< Tilbage