< Tilbage

Dommerens dagbog #1: Længe ventet afgang til Tokyo20-07-2021 - 17:31

Hvordan er det at være dommer under OL i Tokyo? Det vil Hans-Christian Matthiesen give os et indblik i, mens han rejser til Japan for at dømme dressur.

Ready to take off – længe ventet afgang til Tokyo OL

 

Efter fem coronatests over de sidste fire dage har jeg nu boarded det første fly på vej mod Tokyo.

 

Dette OL har været længe undervejs og forberedelserne dertil har svinget fra ”måske bliver det aflyst igen” til ”nu må jeg også se at få pakket”. Jeg har været udpeget til at skulle være dommer ved Tokyo-legene i to pg et halvt år på nuværende tidspunkt.

 

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at det for atleterne har været en svær optakt, det samme gælder også for ”officials”. Personligt vil jeg gerne være optimalt forberedt, men tidligt i processen har jeg måttet erkende, at det var ikke muligt. Ingen stævner, ikke muligt at rejse etc etc. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at stemningen overfor dette års OL i Japan ikke har været overvældende. Tilslutningen i Japan har ligget på omkring 20%.

 

Det afspejler sig også i arrangørernes forsigtighed i forhold til Corona-restriktioner o.lign. Jeg fik for ca. 14 dage siden tilsendt tre hjemmetest, som jeg har lavet, inklusive at uploade billeder af mig selv med en vatpind dybt begravet i næsen (det var i øvrigt ikke tilladt at smile på billedet, hvilket ikke er svært med en pind i næsen!). Derudover skulle jeg have en ”spyt-test” og en mere almindelig kendt hals-svaber PCR-test. De mener det seriøst. Men alt for sikkerheden og tilliden.

 

I Japan har jeg indvilliget i at lade min færden registrere via diverse Apps, hvilket alligevel er begrænset til hotellet og stævneområdet. Det er ikke tilladt at tage på sight-seeing eller se andre sportsgrene.

 

I Tokyo Narita lufthavn venter der mange timers ”immigration” venten og yderligere spyt-test, inden der forhåbentlig er afgang til hotellet.

 

Et højdepunkt i karrieren for mig, al respekt for dem, der har gjort det før – og held og lykke til alle, der har arbejdet hårdt og længe for at nå hertil.

 

#mangecoronatests

#langtidundervejs

#detblivervildtspændende

#manmågodtværestoltafsigselv

< Tilbage