< Tilbage

Dommerens dagbog #2: Shibuya, Hachiko og en ”hær” af japanere22-07-2021 - 11:59

Hvordan er det at være dommer under OL i Tokyo? Det vil Hans-Christian Matthiesen give os et indblik i, mens han rejser til Japan for at dømme dressur.

Shibuya, Hachiko og en ”hær” af japanere!

 

Vi dommere bor ikke i den Olympiske By; det er ikke kutyme, at officials blander sig med atleterne – hverken før, under eller efter konkurrencerne – og i alle de officielle papirer står der da også, at vi "skal holde mindst to meters afstand til atleterne og én meter til alle andre"!

 

Vi bor på et hotel midt i Tokyo ved den berømte Shibuya Crossing; et ikonisk vejkryds, hvor der krydser op mod 2.500 mennesker, hver gang trafikken får rødt lys. Der knytter sig en sød historie til krydset: I 1924 var der en professor, som tog en herreløs hund til sig, de to fik hurtig en rutine, hvor hunden hver dag sad og ventede på sin nye ejer ved den nærliggende Shibuya Station. En dag fik professoren dog et slagtilfælde og døde; men hunden kom alligevel forbi hver dag og det fortsatte i endnu ni år, indtil hunden døde. I dag er der en berømt statue af hunden Hachiko lige mellem Shibuya Crossing og Shibuya Station.

 

I dag har vi hentet vores officielle Tokyo 2020-uniformer. Der var både ”Casual og Formel”. Der ventede os en hær af japanere til at hjælpe med at finde de rigtige størrelser etc og guide os igennem. Der findes en hel protokol for, hvornår og hvad vi skal have på af tøj. På billedet er det ”casual”. Til selve konkurrencerne er det mørke lange bukser, skjorte, slips og blazer og hat i vel og mærke 32 grader og med en luftfugtighed, der nærmer sig 90%. I morgen (fredag) går det løs med ”heste-eftersynet”, dvs. dyrlægetjek kl. 9.30 på det store ridestadion.

< Tilbage