< Tilbage

Sponsoraften med Dressurens Venner på Amalienborg01-12-2022 - 12:52

Dressurens Venner var i aftes samlet i Christian den VIIIs Palæ til oplæg om VM i Herning og elitedressuren i Danmark samt en efterfølgende reception.

Onsdag aften var Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, formand for Dressurens Venner, vært ved en reception, hvor sponsorer og samarbejdspartnere var indbudt til et oplæg om VM i Herning 2022 samt de forberedelser, der allerede er i fuld gang frem mod OL i Paris 2024.

 

H.K.H. Prinsesse Benedikte bød selskabet velkommen og fortalte om det fantastiske år, 2022 har været for dansk dressursport med VM i Herning som det absolutte højdepunkt, hvor Danmark endte som den mest vindende nation af alle. Herefter gav Prinsessen ordet til Hans Christian Matthiesen, der også sidder i Dressurens Venners bestyrelse og er formand for det internationale dommerkollegium i FEI. De lagde begge op til, at denne aften kunne bruges til at tale om dressursportens mange nuancer og stille spørgsmål til oplægsholderne om deres arbejde med dressursporten fra hver deres forskellige udgangspunkter.

 

Anne-Mette Binder, holdleder for dressuren, fortalte om det store arbejde, der ligger bag det at skulle forberede sig til at skulle til VM for både rytterne og hele staben bag og ikke mindst hvordan hele oplevelsen at være til VM i Herning havde været for dressurlandsholdet – og hvilken læring hun som holdleder tager med frem mod OL i Paris 2024.

 

Hans Christian Matthiesen fortalte sammen med Susanne Baarup, der var overdommer under VM i Herning, om, hvordan det er at dømme dressur på topniveau, mens Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen, som begge var med til at sikre guld til Danmark i holdkonkurrencen, fortalte om deres oplevelser i Herning, hvor især det at ride foran et dansk publikum ved VM havde gjort et stort positivt indtryk på dem.

 

Efter de spændende oplæg og gode faglige diskussioner med mange spørgsmål fra de inviterede sponsorer og samarbejdspartner, fortsatte dressursnakken i de tilstødende lokaler ved en hyggelig reception.

< Tilbage