Massiv tysk dominans ved Lövsta Top 10 Dressage

Tekst og fotos af Jytte Lemkow

Klik på billederne for at forstørre dem.

Hvad enten det er i trav, galop, pirouetter eller en klassisk smuk passage, ser Dalera BB tilfreds og motiveret ud, og Jessica von Bredow-Werndl, som er vendt stærkt tilbage efter sin datters fødsel, i enhver situation med forbilledlig opstilling og diskret indvirkning. Sådan skal dressur på højeste plan se ud. Intet under de ligger som nr. 1 på FEI’s verdensrangliste.

Isabell Werth er ikke kun verdens mest vindende dressurrytter, hun var også feltets nestor med sine 53 år, men hun er i højeste grad still going strong og super motiveret! Den muskuløse 12-årige hingst Quantaz giver hende kamp til stregen, men de er ved at finde bedre sammen, og kendende Isabell skal det nok ende godt. Prøv at lægge mærke til den lette tøjleforbindelse i den flotte piaffe.

Patrik Kittel på den charmerende kun 10-årige hingst Touchdown er slet ikke til at stå for.  Den har den mest fantastiske frie trav og ditto frie galop, men i de samlede øvelser mangler der endnu lidt styrke, men det skal nok komme, for Patrik er en fremragende rytter.
Patrik Kittel på den charmerende kun 10-årige hingst Touchdown er slet ikke til at stå for. Den har den mest fantastiske frie trav og ditto frie galop, men i de samlede øvelser mangler der endnu lidt styrke, men det skal nok komme, for Patrik er en fremragende rytter.

Benjamin Werndl driver en dressurstald sammen med sin berømte søster Jessica, og erstattede også hende til VM, da hun var højgravid. Famoso har ikke de mest aktive bagben, men der er stadig tale om fin og følsom dressur. Man ser her en passage med flot korrekt løft fortil, men bagbenet i luften skulle “efter bogen” løftes, så spidsen af hoven nåede op midt på det støttende bens kode!

Også hollandske Dinja van Liere, som rider for den hollandske hingstestation Stal Hexagon, startede en kun 10-årig hest, Hartsuijker, et smukt og elegant par. Den unge hest var øvelsesstærk med fine piaffer og passager. Deres Kür-program virkede imidlertid ikke så originalt som flere af konkurrenternes, og så var skridten ikke dens stærkeste side. De opnåede 80.670% og en sjetteplads.

Svenske Therese Nilshagen, som er bosiddende i Tyskland, har vist været med siden Top 10 Dressage-konceptet startede på Dante Weltino, den 15-årige hingst med den kolossale frie trav og fri galop og flotte changementer. Men der har ofte været store problemer med piafferne. Men de lykkedes forbavsende godt i Küren – endda med enkelte ottetaller, til gengæld mislykkedes den ene galoppirouette helt, og det koster. De opnåede 78,515%, hvilket gav en syvende og næstsidste plads. Men heldigvis er der flotte pengepræmier til alle deltagerne i Küren, så den lange rejse, som de fleste af rytterne måtte tage, burde være rigeligt dækket.