< Tilbage

Generalforsamling i smukke omgivelser hos Stutteri Ask23-05-2023 - 13:34

Mandag aften blev Dressurens Venners årlige generalforsamling afholdt på Fyn.

Dressurens Venner havde inviteret til den årlige generalforsamling mandag d. 22. maj, og arrangementet blev i år afholdt på Stutteri Ask, der ligger i særdeles naturskønne omgivelser nord for Kerteminde.

 

Den formelle generalforsamling bød foreningens formand, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, velkommen til.

 

Carsten Lorentzen, næstformand i Dressurens Venner, blev valgt som dirigent og konstaterede som det første, at generalforsamlingen var lovligt varslet jf. foreningens vedtægter, og derfor kunne han give ordet videre til Prinsesse Benedikte, som afgav formandens beretning for 2022. 

 

Formanden udtrykte stor begejstring i sin beretning for de ekstraordinære resultater, de danske ryttere leverede ved VM på hjemmebane i Herning i august 2022. Det blev til holdguld i dressur, to individuelle sølvmedaljer til Cathrine Laudrup-Dufour, to pararyttere vandt individuelt guld, nemlig Katrine Kristensen i Grad II og Tobias Thorning Jørgensen i Grad III, og paradressurlandsholdet løb med en sølvmedalje i holdkonkurrencen. Desuden vandt Danmark bronze i voltigering. Alt i alt helt enestående resultater for Danmark på hjemmebane, hvor Dressurens Venner var tilstede i Herning med Dressurens Venner Lounge.

 

I 2022 overrakte Dressurens Venner endnu engang Lis Hartels Mindepris, der gik til Prinsesse Nathalie, som modtog prisen under VM i Herning. Prinsesse Nathalie har altid både som rytter og som tidligere landstræner stået for den korrekte uddannelse af dressurhesten med vægt på god horsemanship og at tage sig den tid der skal til. Resultaterne taler for sig selv, de danske dressurryttere har aldrig klaret sig bedre end de gør nu, lød Prinsesse Benediktes begrundelse blandt andet.

 

Dressurens Venner Cup blev i 2022 vundet af holdet fra Hornum-Ulstrup Rideklub foran Ertebjerggaard Sportsrideklub som nummer to og Rideklubben Falken på tredjepladsen. Dressurens Venner Cup afholdes igen i 2023 og afvikles fortsat i samarbejde med Dansk Rideforbund og Ingdam’s.

 

Foreningens hjemmeside nyder fortsat godt af, at Jytte Lemkow leverer sine skarpe dressurindlæg ved de store konkurrencer, og samarbejdet med Rid Bedre TV fortsætter også. Hele formandens beretning kan læses via linket nederst på siden.

 

Herefter fremlagde foreningens revisor, PwC, årsregnskabet for 2022, som blev enstemmigt godkendt. Ole Lindgreen og Hans-Christian Matthiesen var på valg til bestyrelsen. De modtog begge genvalg uden modkandidater. Ligeledes modtog PwC genvalg som revisor.

 

Da den formelle del af generalforsamlingen var forbi, var der rundvisning på Stutteri Ask. Betina Møller Jensen stod for rundvisningen, og forsamlingen fik vist både hingstestald og tappestation, konkurrencestald, ridehuse, stævnestalde og ikke mindst den flotte opvisningshal med dertilhørende opvarmningshal. En rigtig spændende rundvisning på det smukke og topmoderne stutteri, der ligger naturskønt placeret i de nordfynske bakker.

 

Efter rundvisningen fik forsamlingen en udfordring: lær at dømme dressur på en time! Hans-Christian Matthiesen, international topdommer med 12.000 bedømmelser bag sig, holdt oplæg om den svære kunst at dømme dressur – og så fik alle ellers lov til selv at prøve via videoklip med øvelser fra programmer på forskellige niveauer vist på storskærm og app'en Spectators Judging, hvor man kunne afgive karakterer. En ikke spor let disciplin skulle det vise sig, men hvor karakteruenighederne blandt deltagerne lagde op til nogle spændende og lærerige diskussioner om dressur.

 

Aftenen sluttede med en lækker og veltilberedt middag, hvor kokken kredsede om forsamlingen med masser af lokale råvarer, og hestesnakken gik et par timer.

 

Dressurens Venner takker medlemmerne for fremmødet og en stor tak skal især lyde til Stutteri Ask for at skabe de perfekte rammer for årets generalforsamling.

 

 

< Tilbage