< Tilbage

Lövsta Top 10: Nanna Merrald og Zepter var tæt på sensationen07-12-2023 - 12:10

Tekst og fotos af Jytte Lemkow

 

Klik her for at se alle billederne fra Lövsta Top 10 Dressage

 

Faktisk var det kun 0,671%, der skilte debutant-parret Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter fra den øverste plads på sejrsskamlen og den eftertragtede vindersum på 720.000 svenske kroner i Grand Prix Kür ved Lövsta Top 10. Det var den konkurrence, som indtil 2021 hed SAAB Top 10, og som for ottende gang blev afholdt under Sweden International Horse Show første adventsweekend i Friends Arena udenfor Stockholm.

 

Man kunne også sige, at havde der bare ikke været en fejl i changementerne for hvert andet galopspring, så havde sejren også været hjemme. Men man kunne især sige, at havde dommerne dog bare ikke været så forudindtagede i den faktiske vinder, nr. 1 på FEI’s verdensrangliste, tyske Jessica von Bredow-Werndl og nu 16-årige Dalera BB. Det er et par, som på smukkeste vis demonstrerer, hvorledes dressur bør se ud. Elegant, harmonisk, med stor lethed  og med stor kvalitet i alle øvelser. Men det samme kunne siges om Nanna Skodborg Merrald og Zepter. Jessica von Bredow-Werndl og Dalera BB er et par, som ikke mindst i piafferne og passagerne, hvor den nu 16-årige hoppe er en af de få, der har forlagt vægten korrekt bagud til antrukne, bærende og affjedrende bagben. Men det samme kunne siges om Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. 

 

Jessica von Bredow-Werndls Kür er svær – det er nu de flestes, og der bliver redet til herlig Edith Piaff-musik, som især måske glæder de ældre blandt publikum. Men det er, som om alderen på den dejlige store hoppe er begyndt at kunne ses, og at give 10 for en piaffe, hvor forbenene løftes temmelig langt fra idealet, er meget velvilligt, især når hesten, der startede inden – Blue Horse Zepter – viste endnu flottere piaffer, der var lige så samlede, mere dynamiske, stort set eller på stedet, og med flottere løft af forbenene, men som fik mindre point for dem! Det er dressursportens præmisser – bedømmelserne er subjektive, men det var ikke i Nanna Skodborg Merralds favør i dette tilfælde. 

 

Det blev, både i den indledende Grand Prix (80,00%) og i den prestigefyldte Kür til en flot andenplads til Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter, snublende nær på de magiske 90% (89,625%). Økonomisk kørte parret nu heller ikke tomhændede hjem. I alt vandt de 523.000 svenske kroner, så det var køreturen værd.

 

Nanna og Zepter har haft en forrygende sæson, og holder den nu 15-årige vallak formen, så må de være selvskrevne til en plads på det danske olympiske hold i 2024. 

 

Målet for Lövsta Top 10 Dressage om at få verdens ti bedste dressurpar til start er svært at indfri. For hidtil er de stærke englændere udeblevet – der er for dem også langt til Stockholm, især om vinteren og med risiko for sne. Holland plejer også at sende bedre ryttere, end det var tilfældet denne gang. 

 

Oprindelig kom dette koncept op at stå ved initiativ af svenske Patrik Kittel, som blev støttet af tyske Isabell Werth. Begge ryttere (som er bosiddende i Tyskland) er altid at finde på deltagerlisten, og i år var da heller ingen undtagelse.

 

Klik her for at se alle billederne fra Lövsta Top 10 Dressage

< Tilbage