Holdet fra Nørre Åby Rideklub

Kvalificeret i 5. kvalifikationsrunde d. 28.-30. juli i Højfyns Rideklub, distrikt 7

Louise Twisttmann og Zaycheese Firfod

Jeg hedder Louise Twisttmann og jeg er 18 år gammel og skal til at starte i 3.g på handelsgymnasiet. I min fritid arbejder jeg, samt passer vores heste. Jeg startede med at ride på rideskole, da jeg var helt lille, og har siden da fået hest hjemme. Jeg rider nu på min nuværende (og første) hest Zaycheese Firfod (Cheese), som jeg fik som 3 års i december 2019. Cheese var helt rå, lige trukket ind fra unghestefolden, da hun kom hjem til mig, og der var derfor en del arbejde, der skulle gøres. Da jeg er meget selvstændig og bedst kan lide at gøre det meste selv, er alt omkring Cheese også opbygget her af.

Jeg glæder mig helt afsindigt til finalen og til en ny og spændende oplevelse. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at leve op til mine holdkammeraters forventninger og håb og vil derfor fokusere min træning i retning mod finalen. Jeg håber, Cheese vil vise sig fra sin bedste side, og jeg vil hertil forsøge at støtte hende mest muligt.

Christine Beck Larsen og Gørklintgårds Jumeirah

Jeg hedder Christine Beck Larsen, og min dejlige hest hedder Gørklintgårds Jumeirah. Vi har nydt hinandens selskab i lidt over 2 år. Jumme er min once in a lifetime hest, og jeg er så heldig, at han bor hjemme, hvor vi selv bor, hvilket betyder, at vi tilbringer det meste af livet sammen. Vores træner er Andrea fra ABK dressage, og langt hen af vejen har Jim Rasmussen også lagt en stor hånd på vores udvikling. Vi glæder os rigtig meget til at ride på Vilhelmsborg og håber, at vi kan gøre det mindst lige så godt som til kvalifikationsstævnet.

Line Witzel og Donna-Olymbia Dream

Mit navn er Line witzel. Jeg er 34 år og kommer fra Ørbæk. Til dagligt arbejder jeg i mine forældres virksomhed og er ejer af Aasgaard Rideudstyr. Derudover er jeg uddannet hestemassør og arbejder en del med laser.

Hesten, jeg rider Dressurens Venner Cup på, hedder Donna-Olymbia Dream. Hun er 8 år efter Blue Hors Don Olymbrio / Hochadel. Jeg solgte hende som 2 års, men var så heldig at købe hende tilbage for 2,5 år siden. Planen var, at hun skulle være avlshoppe efter en del grimme ting i bagagen. Men efter et føl var Donna igen helt klar på opgaven som ridehest. Jeg havde aldrig turde håbe, at vi kom hertil, så det bliver en kæmpe oplevelse og ride finale på hende i de smukke omgivelser på Vilhelmsborg.

Laura Sofia Christophersen og Carrera

Mit navn er Laura Sofia Christophersen. Jeg er 19 år, går på Paderup Gymnasium – og så er jeg pararytter (grad V).
Jeg rider på Carrera (e. Carano / Landino, opdrættet af Tenna Andersen) – en skøn DV-hoppe og min bedste ven. Vi har dannet par i to år, og takket være vores dygtige undervisere undervejs, Tanja M. Joensen, Nadia Therkildsen og Sophie Bonde Nielsen, der i medgang og modgang har udfordret os og troet på os, har Carrera og jeg udviklet os til at være et stabilt og godt makkerpar. Vi har allerede haft mange oplevelser sammen – både inden for paradressur og inden for raskridning.

Jeg rider for Aarhus Rideklub, men er i forbindelse med finalen i Dressurens Venner Cup blevet inviteret ind til en plads på Nørre Åby Rideklubs hold.
En af mine bedste venner, Freja, har gennem mange år været del af Nørre Åby Rideklub, og vi har sammen tilbragt gode hestestunder i klubben, så da klubbens hold manglede en LA5-rytter, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville deltage på deres hold. Jeg har stor respekt for det oprindelige hold fra Nørre Åby Rideklub, der så flot red finalepladsen i Dressurens Venner Cup hjem ved kvalifikationen i Højfyns Rideklub, og jeg går til opgaven som finalist med ildhu og omhu.

Jeg synes, det er fantastisk, at Dressurens Venner Cup på den vis giver mulighed for at styrke fællesskab og kammeratskab ikke bare i de enkelte klubber, men også på tværs af rideklubber i hele Danmark, og jeg glæder mig rigtig meget til en finaleweekend i Vilhelmsborgs smukke rammer, hvor dressur får plads til at være en holdsport, hvor samhørighed og fællesskab er i fokus – og hvor vi som ryttere rider for andet og mere end os selv.


Laura Sofia Christophersen og Carrera rider finalen i stedet for Sarah Sofie Kristoffersen og Adonis G, der måtte udgå.