Lis Hartels Mindepris 2024

Jens Trabjerg fik Lis Hartels Mindepris overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte og Nicole Siesbye-Suhr (midten), som er barnebarn af Lis Hartel, den 26. maj 2024. 
Foto: RIDEHESTEN.COM
Jens Trabjerg fik Lis Hartels Mindepris overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte og Nicole Siesbye-Suhr (midten), som er barnebarn af Lis Hartel, den 26. maj 2024.
Foto: RIDEHESTEN.COM

I 2024 blev det Jens Trabjerg, der modtog Lis Hartels Mindepris. Begrundelsen for valget af Jens Trabjerg er hans omfattende og succesfulde arbejde med at skaffe internationale ridestævner og -mesterskaber til Danmark – senest med VM i Herning i 2022, der blev en stor succes.

Prisen blev overrakt d. 26. maj 2024 under DM i dressur i Vallensbæk af H.K.H. Prinsesse Benedikte og Nicole Siesbye-Suhr.

Motivationen for at tildele prisen til Jens Trabjerg var følgende:

Lis Hartels Mindepris 2024 tildeles Jens Trabjerg, som har været den drivende kraft i at få internationale stævner til Danmark.

Sammen med sine dygtige partnere har han givet danske ryttere mulighed for at ride internationale stævner på hjemmebane.

Jens Trabjerg har en baggrund som springrytter, berider, landstræner og elitechef og med tiden er hans interesse for dressuren steget markant.

Dressurstævnesuccesen startede for alvor med World Cup i 2007 i Odense. Stedet blev dog for lille og i 2017 flyttede eventet til Herning, hvor Boxen kort efter og lige siden har summet af begejstrede fans.

Succesen førte til afholdelse af EM i 2013. Det var så vellykket, at FEI tildelte Danmark VM i 2022, hvor det danske dressurhold vandt guld – begejstringen ville ingen ende tage og tårerne fik frit løb – det var magisk for dansk dressursport og for Danmark.

Med hans kompetente indsigt får han tingene til at lykkes.

Jens Trabjerg er ildsjælen bag den internationale stævnesucces i Danmark og er dermed en værdig modtager af Lis Hartels Mindepris 2024.